Over bijzondere stoelen gesproken. Vepa heeft de Felt gelanceerd die volledig uit gerecyclede PET-flessen bestaat. De stoel geeft afval daardoor een tweede leven. De stoel bestaat dan ook uit maar liefst 60 PET-flessen!

Vepa heeft een vilt-stoel in duotoon kleur vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen. Het is een moderne stoelenlijn geworden. De keuze om gebruik te maken van dit innovatieve materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook prachtig uit. Van PET-fles tot stoelkuip is een proces van ‘upcycling’. Hierdoor is stoel Felt uitermate geschikt voor circulaire inrichtingsconcepten. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen. Bovendien is de stoel na zijn levensduur ook weer compleet recyclebaar.

De Felt-stoel van Vepa is ook in kleur leverbaar. Dat wil zeggen: het schaaldeel wordt aan de binnenzijde lichtgrijs en aan de buitenzijde naar keuze: mandarijn, cactus, turquoise of cacao. 
Deze duo-toon is uniek, en mogelijk omdat Vepa de Felt-stoel opbouwt uit vier lagen PET-vilt. 
Daarmee heeft Felt niet alleen de sterkste, maar ook de meest bijzondere kuip. Door het toepassen van twee kleuren in de zitschaal wordt de vormgeving extra benadrukt. Een bijpassende kleur als 
zitkussen maakt de stoel niet alleen comfortabeler, maar ook mooier.

De stabiele kuipconstructie maakt een grote variatie aan modellen mogelijk. De Felt-stoel is verkrijgbaar met vier verschillende onderstellen: 4-poot hout, 4-poot metaal, draadframe en 
buisframe. Elk frame heeft zijn eigen zitkenmerken en comfort. Daarmee is Felt breed inzetbaar; van vergaderruimte tot woonkamer en uiteraard geschikt voor projectgebruik.

Vepa heeft zich sinds 1971 ontwikkeld tot één van de meest veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikanten 
van Nederland. Het gehele productieproces van Vepa vindt plaats in eigen fabrieken in Nederland.

Meer informatie: www.vepa.nl