Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vormgeving is makkelijk aan de laatste trends aan te passen

Inwisselbaar glazen frame als keukenwand

Het Duitse bedrijf Lechner heeft een inwisselbaar glazen frame ontwikkeld onder de naam Switchy. Dit vormt op praktische wijze een achterwand voor keukens.
In de laatste jaren hebben keukens zich steeds meer ontwikkeld van een aparte kamer naar een ruimte die onderdeel is van de woonkamer. Omdat keukens tegenwoordig meerdere functies vervullen, hebben keukens ook verschillende vereisten. Een open keuken moet bijvoorbeeld in zekere zin sfeer en comfort uitstralen en een eigen ontwerp hebben. Tegelijkertijd moet een open keuken nog steeds praktisch zijn ingericht. Daarom wordt vandaag de dag net zoveel aandacht aan het ontwerp en de vormgeving van de keuken gegeven als aan de rest van het huis.

Lechner heeft daarom met Switchy een achterwand ontwikkeld, die zowel functioneel is als mogelijkheden biedt voor een persoonlijke inrichting.
De Switchy combineert een inwisselbaar glazen frame met een omlijst paneel, dat makkelijk kan worden aangepast. Met behulp van zuignappen kan het glas met gemak uit de fitting worden getild. Hierdoor kan de vormgeving van de keuken worden aangepast op de laatste trends, zonder dat hier installateurs bij aan te pas hoeven te komen.

Naast dat Switchy ervoor zorgt dat de achtergrondmotieven van de keuken makkelijk kunnen worden gewisseld, heeft Switchy ook een slim systeem voor achtergrondverlichting. De verlichting zorgt voor een prettige sfeer, waarbij de felheid en de kleur van de verlichting ter plekke kan worden aangepast met een afstandsbediening.

“Met Switchy hebben we een product gecreëerd dat helemaal in lijn is met de huidige trends", aldus Judith Schlütter van Lechner. 

Bron: Ambista