Het Duitse bedrijf Lechner heeft een inwisselbaar glazen frame ontwikkeld onder de naam Switchy. Dit vormt op praktische wijze een achterwand voor keukens.
In de laatste jaren hebben keukens zich steeds meer ontwikkeld van een aparte kamer naar een ruimte die onderdeel is van de woonkamer. Omdat keukens tegenwoordig meerdere functies vervullen, hebben keukens ook verschillende vereisten. Een open keuken moet bijvoorbeeld in zekere zin sfeer en comfort uitstralen en een eigen ontwerp hebben. Tegelijkertijd moet een open keuken nog steeds praktisch zijn ingericht. Daarom wordt vandaag de dag net zoveel aandacht aan het ontwerp en de vormgeving van de keuken gegeven als aan de rest van het huis.

Lechner heeft daarom met Switchy een achterwand ontwikkeld, die zowel functioneel is als mogelijkheden biedt voor een persoonlijke inrichting.
De Switchy combineert een inwisselbaar glazen frame met een omlijst paneel, dat makkelijk kan worden aangepast. Met behulp van zuignappen kan het glas met gemak uit de fitting worden getild. Hierdoor kan de vormgeving van de keuken worden aangepast op de laatste trends, zonder dat hier installateurs bij aan te pas hoeven te komen.

Naast dat Switchy ervoor zorgt dat de achtergrondmotieven van de keuken makkelijk kunnen worden gewisseld, heeft Switchy ook een slim systeem voor achtergrondverlichting. De verlichting zorgt voor een prettige sfeer, waarbij de felheid en de kleur van de verlichting ter plekke kan worden aangepast met een afstandsbediening.

“Met Switchy hebben we een product gecreëerd dat helemaal in lijn is met de huidige trends", aldus Judith Schlütter van Lechner. 

Bron: Ambista