Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Oud-directeur van Ahrend en Gispen start op interim-basis

Peter Veer gaat aan de slag bij de oudste meubelfabrikant van Nederland

Oud-directeur Peter Veer van Ahrend en Gispen heeft een nieuwe baan. Met ingang van het nieuwe jaar gaat hij aan de slag bij Dutch Originals Furniture, een meubelfabrikant uit Asperen die al ruim 225 jaar aan de weg timmert en daarmee de oudste meubelfabriek van Nederland is. 
Het bedrijf begon ooit als meubelfabriek Gebroeders van der Stroom. In een interview met OfficeRepubliek laat Peter Veer weten dat hij Dutch Originals goed kent vanuit zijn tijd als directeur van Gispen. Volgens hem is het een prachtig bedrijf met prachtige producten.

Dutch Originals omvat een exclusieve interieurcollectie van gerenommeerde Nederlandse ontwerpers, die belangrijk waren en zijn voor de internationale meubelgeschiedenis na 1920. De moderne klassiekers zijn de antiquiteiten van de toekomst. Made in Holland by Gebroeders van der Stroom.
Deze meubelen vormen de basis van de collectie Dutch Originals. Meubelfabriek Gebroeders van der Stroom (opgericht in 1791) brengt deze authentieke meubelen op de markt onder het label Dutch Originals. Dit is begonnen met één model, van één designer. Sindsdien is het assortiment uitgebreid met meerdere modellen, van meerdere designers, tot een complete collectie. Naast zit-meubelen bevat de collectie stalen buismeubilair voor inrichting van de woon- en eetkamer. Ook de projectmarkt wordt voorzien. Als man achter deze bijzondere collectie heeft de heer Sanderse zich ontfermd over modellen van ondermeer Gispen Classics en indrukwekkende ontwerpen van Gebroeders van de Stroom, Paul Schuitema, Rob Eckhart, Alexander Krikhaar, Jan des Bouvrie en Thijs Smeets. Aanvullend heeft het designteam van gebroeders van der Stroom verschillende ontwerpen geleverd. Dutch Originals: Gispen Classics (W.H. Gispen), Paul Schuitema, Rob Eckhart, Wim Rietveld, C.H. Hoffman.
Voor Gispen Today maakten de volgende ontwerpers designs: Jan des Bouvrie, Gebroeders van der Stroom, Richard Hutten, Heetman & Patijn, Friso Dijkstra (Studio Friso), De Wit, Thijs Smeets.

Meer informatie:
Dutch Originals Furniture
3e Industrieweg 5
4147 CV Asperen Nederland
Tel. +31(0)345 612 100 
sales@dutchoriginals.com
www.dutchoriginals.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven