Ter gelegenheid van het Month of Design festival in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, werden in de categorie Product Design tegelijk drie producten van Team7 met een Big See Design Award onderscheiden: sol, hi! en hood/hood+, alle drie ontwerpen van de hoofdontwerper Sebastian Desch.

Typerend voor hi! is het onderstel dat doorloopt over de rand van het tafelblad en dat het startpunt vormt voor extra uitbreidingen. De elegante lederen bies van de basisuitvoering is behalve een designtoets ook een handige greep om de hi! te verplaatsen. Bij gebruik van de hi! bijzettafel in de hal komt de schoenlepel van pas, altijd binnen handbereik dankzij de constructie. En in combinatie met de draai-, kantel- en richtbare Led-verlichting wordt de hi! een echte hi!-light in de woon- of slaapkamer als perfecte leeslamp. 

De producten van het Oostenrijkse bedrijf zijn slechts 12 mm dik, gemaakt met de modernste drie-lagen-technologie, past dit tafelblad uit echt natuurhout perfect bij het lichte design van de hi! bijzettafel. Dit stukje ambachtskunst verbergt nog meer achter zijn mooie design: daar zorgen hoogwaardige kruisverbindingen van de poten en ambachtelijke pen-en-gatverbindingen voor maximale stabiliteit. Ook een glazen tafelblad is mogelijk. Dan zijn de houtverbindingen van het onderstel zichtbaar, wat de goede looks van de hi! bijzettafel in de verf zet.

De tijdloze ontwerpen van Sebastian Desch vallen op door hun evenwichtige verhoudingen, functionele details en het sensuele gebruik van hout. Een passie voor houten vakmanschap ligt aan de basis van zijn ontwerpen. De traditionele, ambachtelijke details zijn nooit artificieel, maar een stijlvast bestanddeel van een doordacht, elegant design dat altijd een emotionele warmte bezit. En dat werkt: de voorbije jaren werd het hoofd van Team 7‘s designafdeling veelvuldig met internationaal gerenommeerde designprijzen bekroond.

Meer informatie:
Team7
info@team7.at  
www.team7-design.com