Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voorliefde her-ontwerper Ruud Strobbe voor de jaren 20 tot 80

Industrial Re-designs, hele andere industriële interieurobjecten

Vormgever Ruud Strobbe (1967) heeft een passie voor het herontwerpen en maken van industriële interieurobjecten. De Vughtse eigenaar van Industrial Re-designs (IRD) is van mening dat interieur op dit gebied wel een paar stapjes hogerop gebracht kan worden. "IRD is ook mede ontstaan door mijn voorliefde voor het ontwerp- en vormgevingstijdperk van grofweg de jaren 20 tot 80", laat hij weten.

De charmant gevormde en degelijk vervaardigde gebruiksvoorwerpen van toen worden door mij doorgaans van hele andere functies en toepassingsmogelijkheden voorzien. Daarbij hoort vaak ook nog een bijzonder verhaal over de mooie geschiedenis van het betreffende object", legt Ruud uit. 

Zijn grote sta/zit-, werk- of presentatieplekken zijn bijvoorbeeld echte blikvangers die als unica of in zéér beperkte oplages vervaardigd word(en). "Het basismateriaal ligt hierbij niet voor het oprapen en de aanpassingen zijn meestal bewerkelijk." 

Verder geeft Industrial Re-designs ook graag een knipoog naar moderne kunst. "Kopers kunnen hun favoriete object eventueel ook naar eigen wens laten redesignen of hun wensen uiten voor een custom made item." 

Meer informatie:
www.industrialredesigns.com