Het Rotterdamse interieurontwerpbureau Smeele heeft in de persoon van Jeroen Smeele in de prestigieuze designcompetitie van de German Design Council een Special Mention Award gewonnen. Smeele sleept deze onderscheiding in de wacht voor het interieurontwerp van tweesterrenrestaurant Fred in Rotterdam. De jury is onder de indruk van de gedurfde elementen in het tijdloze, elegante ontwerp.

Volgens het interieurontwerpbureau hebben eigenzinnige opdrachtgevers een speciaal plekje in hun hart. Heldere visie en uitgesproken ideeën, daar houden wij van", is op de site van Smeele te lezen. "Sterrenchef Fred Mustert, eigenaar van restaurant Fred** in Rotterdam, is typisch zo’n opdrachtgever waar ons creatieve hart sneller van gaat kloppen. Deze visionair is wars van poespas, heeft een voorliefde voor eerlijke, herkenbare gerechten en volgt geen trends."

FOTO'S RENE VAN DONGEN

De signatuur van eigenaar Fred is terug te vinden in het splinternieuwe interieur dat Smeele mocht ontwerpen en realiseren. "Zijn duidelijke visie en open houding maakten Fred tot een bezielde sparringpartner in dit proces. Het resultaat is een warm, stijlvol en eigentijds interieur waarin een aantal spraakmakende elementen direct in het oog springen.
Zoals het opvallende lichtobject aan het plafond dat als een handtekening door de zaak loopt. Ook het kunstobject van leer met 24-karaats bladgoud en de wandbekleding met reliëf zijn markante eyecatchers. Een esthetische én pragmatische keuze; de akoestiek en verlichting zijn er sterk door verbeterd. Niet alleen prettig en sfeervol voor de gasten maar ook voor de bedieningsbrigade."

Verder is interieurontwerpbureau Smeele behoorlijk trots op de op maat gemaakte geklimatiseerde Winedome. "Niet zomaar een wijnkast zoals we vaker zien. Dit strakke interieurobject roept door zijn spannende ontwerp associaties op met een rijk gevulde schatkamer… Door de lamellen structuur kun je een glimp opvangen van de prachtwijnen die sommelier Joey Lange schenkt. Samen met de dichtbij gelegen wijntafel vormt de Winedome nu één geheel. Hierdoor is de logistiek rondom de wijn versoepeld."

"De bijzondere kaaswagen heeft ook een opvallend plekje gekregen. Dit paradepaardje verwelkomt de gasten nu in de hal. In een speciaal geklimatiseerde en geurvrije afgesloten ruimte ligt de inhoud mooi uitgelicht te shinen. Dé trots van fromager Hans Dokter die niet voor niets samen met Restaurant Fred is uitgeroepen tot ‘Beste Fromager van 2018’."

"Voor de aankleding kozen we voor warme grijs- en bruintinten, bijzondere materialen en comfortabele meubels. Precies de sfeer die Fred voor ogen had."

Meer informatie:
www.german-design-award.com
www.smeeleprojecten.com
www.restaurantfred.nl