Orac Decor® toont sinds kort drie nieuwe producten in de showroom in het ETC in Culemborg. Het gaat hierbij om kroonlijsten, indirecte verlichting en nieuwe plinten. "Over alle producten wordt traditiegetrouw goed nagedacht. Zowel op vlak van kwaliteit als wat betreft hun functionaliteit en design. De optische mogelijkheden van onze creaties zijn eindeloos, net als hun meerwaarde. Met kroonlijsten, plinten en indirecte verlichting kan men heel eenvoudig elke ruimte optisch vergroten. Vanzelfsprekend zetten we dat graag in de verf en geven we tips hoe een interieur groter kan lijken. Waar leven tenslotte vooral ook ‘beleven’ is”, laat een woordvoerder weten.

Kroonlijsten zijn de trigger voor een ruimtelijk gevoel. Hiermee accentueer je de overgang van de muur naar het plafond en kun je uiteenlopende visuele effecten creëren. Installeer je een kroonlijst met als grootste raakvlak het plafond, dan lijkt deze breder te zijn. Gebruik je een kroonlijst eerder als border, met de muur als grootste raakvlak, dan duw je het plafond optisch omhoog waardoor de ruimte veel hoger lijkt.

Indirecte verlichting
Indirecte verlichting is vandaag de dag zowel functioneel als essentieel om een woon- en werkruimte tot een belevingsruimte om te toveren. De juiste verlichting laat een ruimte groter lijken. Door de weerkaatsing van het licht wordt bovendien een stijlvol en rustgevend effect gecreëerd. En dit zowel door het plafond als de muren of vloeren te belichten.
Verlichtingsprofielen kunnen geaccentueerd worden door deze te schilderen en zo de architectuur extra te benadrukken. Of ze worden in dezelfde kleur als de muur, het plafond of de vloer geschilderd, zodat de indirecte verlichting één egaal geheel vormt met de ruimte.

Skirting boards
Plinten zijn essentieel in elke woonruimte. Ze bedekken de vaak slordig afgewerkte naad tussen de vloer en de muur, beschermen de onderkant van de muur tegen beschadigingen en zijn de ideale oplossing om ontsierende kabels achter te verbergen.
Maar plinten verhogen vooral ook de esthetische waarde van muren en interieur. Als de plinten in dezelfde kleur als de muur worden geschilderd, dan zorgen ze voor een zeer vlotte overgang waardoor de muur optisch hoger zal lijken. Worden de plinten in een accentkleur geschilderd, dan ontstaat het tegenovergestelde effect.

Wie is ORAC
ORAC is een Belgisch familiebedrijf en internationaal toonaangevend in het ontwerpen en produceren van hoogkwalitatieve 3D-ornamenten. Het ruime aanbod bestaat zowel uit plinten, kroonlijsten, wandpanelen en decoratieve elementen als profielen voor indirecte verlichting. De producten worden wereldwijd verdeeld in meer dan 80 landen.
Sinds de start van het bedrijf, ruim 40 jaar geleden, staat permanente vernieuwing op vlak van technologie, materialen en design centraal. Dat bewijzen de vele innovaties in onder andere kunststoftechnologie. Die aanpak staat volledig in het teken van de ORAC-filosofie: creativiteit stimuleren en gebruikers inspireren om bijzondere ruimtes te creëren die hun persoonlijkheid en karakter in de verf zetten. De Orac Decor®-producten maken dat op een eenvoudige manier mogelijk dankzij eenvoudige installatie, veelzijdigheid en gebruiksgemak. Van functionele plint tot karaktervolle kroonlijst: ORAC staat voor volledige creatieve vrijheid volgens je eigen stijl en persoonlijkheid.

Meer informatie:
Orac
info@oracdecor.com
www.oracdecor.com