De innovatieve afzuigkap Spazio van Falmec heeft de Archiproducts Design Awards gewonnen. Dit maakte de jury bekend, die bestaat uit 40 internationale professionals. De eisen van de jury: ''De essentiĆ«le kenmerken om van een eenvoudig product een winnaar te maken, zijn innovatie, functionaliteit en esthetiek. Spazio is een ontwerp van de Italiaanse Francesco Lucchese. De Archiproducts Design Awards worden sinds 2016 uitgereikt. Spazio heeft volgens de jury de eisen in alle aspecten voldaan. Het ontwerp heeft het traditionele concept van de afzuigkap in de keuken overwonnen en in plaats daarvan is het product een echt meubelstuk geworden: huishoudelijke apparaten die zo worden ontworpen dat er genoeg ruimte is op het kook/keukeneiland, zodat er meer praktische keukenactiviteiten kunnen plaatsvinden.

Het 180 cm lange eilandmodel heeft rookglazen legplanken waarop kook en keukengerei geplaatst kan worden. Ook is er een haakjeshanger en een LED-systeem dat het hele werkblad verlicht. Spazio heeft een nog nooit eerder gezien accessoire kit en functionaliteiten assortiment. Het heeft USB-poorten; neerwaartse stopcontacten waar apparaten (zoals tablets, mobiele telefoons en MP3's) kunnen worden opgeladen terwijl ze bij de hand zijn; en een tablet-ondersteuning om eenvoudig favoriete apps te gebruiken. Spazio kan ook een kleine binnentuin hebben om enkele planten te huisvesten. Het ontwerp is uitgerust met de Circle.Tech technologie. Ook beschikt het ontwerp over Led verlichting, metalen vetfilters en een afstandsbediening.

Falmec werd in 1981 opgericht en groeide van een klein productiebedrijf uit tot een, naar eigen zeggen,  toonaangevende speler op de internationale markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van afzuigkappen. 

Meer informatie:
Falmec
www.falmec.it