Ze waren al verkozen tot meest Duurzame Bedrijf van Drenthe 2018, donderdagavond is daar de onderscheiding Drentse Onderneming van het Jaar 2018 bijgekomen. Het lijdt geen twijfel of de medewerkers van kantoor- en projectmeubelfabrikant Vepa zijn zo trots als een pauw. Van de 79 aangemelde organisaties werd Vepa, the furniture factory, uiteindelijk verkozen tot de nummer 1. Een deskundige jury had het bedrijf uit Hoogeveen flink onder de loep genomen, waarbij onder andere gekeken is naar strategische visie, maatschappelijk ondernemen, financiële positie en personeelsbeleid. 
Voor Gertjan de Kam - broer van directeur Janwillem die momenteel in het buitenland verblijft - was het een verrassing dat zijn bedrijf, waarvoor hij de marketing doet en nieuwe producten ontwikkelt, de prijs heeft gewonnen. “We voelen ons zeer vereerd; het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je zo’n mooie prijs wint. We gaan het vandaag met onze 140 medewerkers vieren, trakteren op wat lekkers. We doen het namelijk met elkaar; alleen met het hele bedrijf win je zo’n onderscheiding", aldus een blije Gertjan de Kam.

Vepa heeft zich sinds 1971 ontwikkeld tot één van de meest veelzijdige én vooral duurzame kantoor- en projectmeubelfabrikanten van Nederland. Het bedrijf speelt in op ontwikkelingen en trends, is gespecialiseerd in het realiseren van inspirerende ruimten om in te werken, te vergaderen, elkaar te ontmoeten. Eigentijds, flexibel, sfeervol en efficiënt zijn de sleutelwoorden van het Drentse bedrijf. Vepa richt op zowel kleine als grote organisaties in diverse sectoren: kantoren, zorg, onderwijs, culturele instellingen en meer.

Nieuwe showroom
De uitverkiezing tot Drentse Onderneming van het Jaar 2018 is een kroon op het werk van Vepa. “Volgend jaar gaan we voor onze klanten een mooie dag organiseren, waarbij we onze nieuwe showroom laten zien en onze nieuwe beleving presenteren. We willen graag uitdragen wie we zijn en waar we voor staan. We staan bijvoorbeeld voor onze productie in Nederland. Door innovatief te zijn kun je de concurrentie makkelijk aan, ook die in het buitenland", is Gertjan van mening.
Een mooi initiatief is dat het bedrijf binnen een paar jaar wil dat voor al het afval dat bij de productie vrijkomt een bestemming wordt gevonden. “We willen naar een nulafvalfabriek. Dat is ons doel en ik ben ervan overtuigd dat dat ons ook gaat lukken. Het wordt niet makkelijk, maar als je echt iets wilt, dan lukt dat ook. En dan maken we van het afvalmateriaal ook nog eens mooie producten van duurzame materialen”, is Gertjan de Kam zelfverzekerd.

Staatssecretaris
Het bedrijf haalde in de Week van de Duurzaamheid het nieuws met de uitlevering van de eerste plastic whale circular furniture meubelen, waarbij staatssecretaris Stientje van Veldhoven een tafel in gebruik nam in het bijzijn van onder andere Vepa-directeur Janwillem de Kam, waarover Wonen360 berichtte: www.wonen360.nl. “De producten die wij ontwikkelen, gaan steeds meer richting de woonbranche. Ze worden steeds huiselijker”, aldus Gertjan.

In de week van de duurzaamheid werd de eerste Plastic Whale Circular Furniture meubel uitgeleverd. Eén van de tafels is geplaatst bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Staatssecretaris Van Veldhoven nam de tafel in gebruik in het bijzijn van Vepa-directeur Janwillem de Kam en Marius Smit van Plastic Whale.

Op Youtube staat nog een interessant filmpje over het bedrijf:
www.youtube.com

De Jury van de Drentse Onderneming van het Jaar bestond uit gedeputeerde EZ van de provincie Drenthe, Henk Brink (erevoorzitter), voorzitter Eric Zwart (Rabobank Assen en Noord Drenthe), Ton Driessen (Resato International, winnaar van 2017), Hans de Willigen (Rein Advocaten), Geert Buiter (MKB fonds Drenthe). Bert Nannen (HLB Nannen), Ingrid Dragtstra (VNO-NCW Noord), Hilbert Wiechers (MKB Drenthe) en Kars Klok (Klok Afbouwprojecten & Vastgoedonderhoud).

Vepa feliciteren? Klik dan op info@vepa.nl