Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vazen uit 3D-printers

De Japanse ontwerper Kazuya Koike heeft nieuwe vazen ontwikkeld met behulp van 3D-printers. De oprichter van de in Osaka gevestigde ontwerpstudio Doogdesign gebruikt de printers doorgaans om tijdens het ontwerpproces prototypes te maken. Vrienden van hem opperden het idee om de ' goedkopere' 3D-printer eens te gebruiken voor een volwaardig product. 

Normaal worden zijn objecten vervaardigd met hoogwaardige, industriƫle 3D-printers in plaats van met zijn budgetprinter, die hij in zijn kantoor heeft staan. In plaats van neer te kijken op de kwaliteit die met zijn 3D-printer kon worden gemaakt, besloot hij zijn printer optimaal te benutten. Dit proces heeft geleid tot de Unfinished-vaas.

De Unfinished-vazen lijken op omgekeerde trechters met bovenaan een mondstuk waar bloemen in kunnen worden geplaatst. Elke vaas heeft aan de voet een opening die door de 3D-printer is achtergelaten. Via deze opening kan de vaas worden voorzien van water.

Meer informatie:
Doogdesign
Kazuya Koike
www.doogdesign.jp

Publicatiedatum: