Het in Ede gevestigde bedrijf Ferolux komt met een nieuwe afmeting van de zwart stalen dakramen die zij produceren. De dakramen met een authentieke, nostalgische uitstraling zijn gebaseerd op de afmetingen en uitstraling van de oud-Hollandse bouwstijl en zijn uitermate geschikt voor de vaak donkere zolders van woningen, boerderijen en monumenten. Met de hoge isolatiewaarde van 1.4 K/Wm2 voldoet het gehele dakraam ook nog eens aan het huidige bouwbesluit en is dus ook in nieuwe woningen toe te passen.

"De dakramen zijn al jaren geliefd bij gemeentelijke commissies, architecten en adviesbedrijven die veel werken met monumenten en boerderijen. Nu zolders steeds meer gebruikt worden als leefruimte verwachten bewoners en eigenaren ook meer daglicht in hun woning. Veel monumenten en boerderijen hebben een sporendak. Deze sporen hebben in veel gevallen een hart op hart afstand van 60 cm.
Het nieuwe dakraam FLDRFL met afmeting 50 x 90 cm maakt het niet meer noodzakelijk om sporen te doorbreken, zo blijft de oorspronkelijke constructie behouden. Met de 12 modellen en afmetingen is er steeds meer keuze om daglicht naar binnen te brengen", aldus een woordvoerder van Ferolux.

Door het universele gootstuk, die uit een stuk is met het dakraam, is het eenvoudig toe te passen in een pannendak, rietgedekte kap en/of leiendak. Er zijn geen aanpassingen of speciale hulpmiddelen nodig om een waterdichte aansluiting te maken. De HR++ beglazing is standaard uitgevoerd in veiligheidsglas. Zo heerst er een prettig binnenklimaat en is er geen last meer van condensvorming zoals bij oude gietijzeren dakramen. Genoemde dakramen worden op ambachtelijke wijze gemaakt in de smederij.

Meer informatie:
Ferolux
E-mail: info@ferolux.nl
www.ferolux.nl