Winnaar van de A’Design Award

Aad Bos gefascineerd door Japanse toewijding aan perfectie en gevoel voor esthetiek

Tijdens een reis door Japan raakte Aad Bos gefascineerd door de Japanse toewijding aan perfectie en gevoel voor esthetiek die van invloed is op elk aspect van het leven in Japan. Niet lang daarna besloot hij een eigen ontwerpstudio te beginnen: Mokkō. Niet zonder succes, want de Amsterdammer won met de Ensō tafel de A’Design Award in de categorie Furniture, Decorative Items and Homeware Design. 

Het ontwerp van de Ensō tafel is geïnspireerd op minimalistische abstracte kunst. De compositie is ontstaan door het vertalen van abstracte 2D vormen naar een functioneel 3D ontwerp. De Ensō tafel valt op door de tafelpoten, die vanuit elke hoek een ander beeld geven en vragen oproepen over de stabiliteit.

Ensō staat in Zen Boeddhisme voor de handgetekende cirkel die het moment uitdrukt dat de geest vrij is om het lichaam te laten creëren.  

Het hout is samengesteld uit meerdere lagen berkenhout met een toplaag van walnoot (donkerbruin) of eiken (licht bruin). Het hout is FSC en PEFC gecertificeerd, hetgeen betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

De Ensō tafel wordt in en om Amsterdam gefreesd en met de hand afgewerkt. Hij wordt afgewerkt met meerdere lagen mat transparante lak voor een optimale bescherming en behoud van de natuurlijke kleur van het eiken- en walnoothout.

Aad Bos volgde cursussen in kunst, design en ambacht aan het Edinburgh College of Art, Morley College London en de Technische Universiteit Delft. Voordat hij Mokkō oprichtte, werkte Aad gedurende 5 jaar als bedrijfsjurist in Istanbul, Londen en Amsterdam, terwijl hij zijn vrije tijd aan kunst, ambacht en design besteedde.

Meer informatie:
Mokkō 
Contactweg 47
1014 AN Amsterdam
aad@mokkoamsterdam.com
www.mokkoamsterdam.com
Tel. +316 148 20 118


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven