Het jaarlijkse hoogtepunt tijdens de Meubelbeurs is de bekendmaking van de Balthazars. Gezien de opkomst, leeft deze prijs bij de Belgische en buitenlandse fabrikanten/exposanten! In tegenstelling tot andere jaren, heeft de jury bijzonder lang moeten delibereren.

De juryleden waren: Leen Creve, Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, Colette Demil, Frances van der Steen en Chris De Roock.

Zij hebben de volgende winnaars gekozen:

BEST OF BELGIUM: Reset van Magnitude (design: Alain Berteau)
Een hybride 24/7 designconcept dat anticipeert op de open binnenhuisarchitectuur en nieuwe wooncultuur. Het bed wordt een micro-wereld in de ruimte om te slapen en te leven.

BEST INTERNATIONAL: Glide van Kluskens (design: Tiel)
Het tafelblad is aan de onderkant V-vormig geprofileerd. Dit heeft geleid naar een inventief re-design van de schragen. De tafel kan eigentijds lang zijn, de breedte is teruggebracht naar ouderwets knus. 

LOVE AT FIRST SIGHT: Lucie van Moome (design: Tessa Lauwaert)
Een aantrekkelijke, vrouwelijke designbank met bijzondere details zoals de eigenwijze pootjes en de bijzonder gestoffeerde ronding erboven. Strak en rank van buiten, zacht en nonchalant van binnen.

INNOVATION: Resleep van Velda
Een revolutionair en marktrijp cradle-to-cradle boxspring-concept. Alles staat in het teken van recycling. Er komt geen PU-schuim en geen lijm aan te pas, zelfs niet bij de pocketveren.