Architect Hans Arends heeft een futuristische villa ontworpen die inmiddels midden in een natuurgebied is gebouwd. Op de plaats waar ooit een huisje stond, is binnen de regelgeving en met medewerking van de gemeente, dit moderne project aan een bijzonder mooie en unieke laan gerealiseerd. De luxe villa bevindt zich tussen natuurgebieden. De opdrachtgevers, Karin en Jan, kozen voor architect Hans omdat de vertaalslag van de architect naar de klant essentieel is: het is voor Karin en Jan een uniek ontwerp geworden. Hans is in staat om goed te vertalen, aldus de twee. De totale bouw van deze luxe duurzame woning heeft twee jaar geduurd.

Foto's The Flagstone Company - Natuursteenstrips.nl

Hans: “Een ontwerp krijgt waarde door zijn gebruikers.” Samen koos dit team voor bijzondere (wel beperkte) materiaalkeuzes qua textuur en symboliek - kijkend naar de omgeving vanuit de jaren 50, zoals de wandbekleding steenstrips Montepanel in de kleur GT (van binnen naar buiten), de leren bekleding bij de open haard, het dubbele glas dat speciaal ontworpen is (reflecterend), de roestvrijstalen elementen en het zink op het dak. Uitgangspunt van de beperkte materiaalkeuze is dat waar het wordt toegepast het ook de meeste impact heeft; de sfeer van warmte en bescherming.

Karin heeft de inrichting van de villa zelf verzorgd. Dit ligt in de lijn omdat zij een eigen bedrijf heeft: DesignEye (Binnenhuisontwerpen en Interieurstyling). Karin is ambassadeur bij SieMatic keukens aan het Vondelpark in Amsterdam. Zo heeft zij thuis de speciale open haard van Bolye ingetekend. Een open haard met de afvoer onder de vloer door zodat je het vuur overal kan zien. De afwerking met leer is bijzonder en speciaal te noemen. De muur buiten met Steenstrips is afgedekt met een RVS afdekker - zo minimalistisch mogelijk gemaakt. Alles is met de grootst mogelijke besparing en isolatie gebouwd. Op het dak zijn zonnepanelen aangebracht, er is een hoog rendements-ketel, aardwarmte en aardkoeling, alle verlichting is LED en natuurlijk dubbele beglazing.

Heel veel in dit mooie huis is dus niet standaard. Met name daar zat de grote uitdaging in. Bijzonder is dat het huis op een talud gebouwd is en er daardoor veel licht binnenkomt. Het dubbele glas is speciaal ontworpen (reflecterend). Doordat je van buitenaf niet door het glas heen kunt kijken, kan het daarachter volledig qua inrichting worden benut. De woonkamer zit er feitelijk net half achter. Aan de voorkant is het een dynamische gevel. Door de schittering van de omgeving in het glas, wordt het huis volledig in het landschap opgenomen. Doordat ook een gedeelte van het weiland achter de woning erbij is gekocht, is er optimaal zicht en vrijheid.

Naast een mooie rieten kap met donkere nokpannen, zijn de bakstenen van deze villa geschilderd om het pand ouder te laten lijken. Verder is het geheel conform de nieuwe wensen - als het gaat om duurzaamheid - gebouwd.
Mooie dakkapellen in de kleuren zwart. De grijze houten elementen verbinden de werkplek van onze relatie met het huis. Tezamen met de antracietkleurige steenstrips op de schoorsteen is het plaatje compleet. 

Meer informatie:
Arends
www.hansarends.nl

The Flagstone Company BV
Aalbosweg 16
8171 MA Vaassen 
www.natuursteenstrips.nl
Tel. +31 578 560048

Bron
Het Flagstone Magazine (364 bladzijden), een inspiratiebron voor wandbekleding en vloeren met de natuurstenensfeer zoals in Zuid-Europa. Exclusief met bijna 700 bijzondere foto’s. Een gratis aan te vragen glossy magazine met heel veel informatie over ambachtelijk zetwerk, lijmen en voegen.