Baleri Italia heeft een reeks nieuwe producten toegevoegd aan haar collectie. Het merk is opnieuw geĆÆntroduceerd, ditmaal onder de artistieke leiding van Aldo Parisotto van P+F Architetti. De nieuwe producten zijn karakteristiek voor Baleri Italia en stralen nog steeds de subtiele ironie uit die de producten van het bedrijf altijd gekenmerkt hebben. De nieuwe collectie valt op door zijn eigentijdse uitstraling, functionaliteit en veelzijdigheid, evenals de hoge materiaal- en productiekwaliteit.

Voor de totstandkoming van de nieuwe collectie is samengewerkt met internationale ontwerpers en jonge designers, van wie het werk gekenmerkt wordt door een hoge mate van nauwkeurigheid, in combinatie met verfijnde ironie. Met het oog op het versterken van het merk op de hedendaagse markt, heeft elke ontwerper zijn eigen interpretatie gegeven aan de identiteit van Baleri Italia.

Denis Santachiara ontwierp Chromosome X en Chromosome Y, een origineel paar kussenachtige poefs.  Met de karakteristieke X- en Y- vormen van deze informele stoelen kunnen in een ruimte verschillende dynamische structuren gecreĆ«erd worden. Ze fungeren als het ware als vrijgekomen chromosomen, die door middel van verschillende composities een nieuw 'DNA' kunnen gaan vormen in de omgeving.

De poefs bestaan uit elastisch polyurethaan zitting met een stevige binnenstructuur. De stoffen zijn afneembaar. De poef heeft een hoogte van 45 cm.

Meer informatie:
Baleri Italia
www.baleri-italia.it