Vanaf vandaag kan de consument bij IKEA terecht voor interieuradvies op maat. Samen met een designer van het Zweedse woonwarenhuis kan men aan de slag met een lichtplan, het combineren van meubels en/of een slimme indeling van bijvoorbeeld de slaap- of woonkamer.
De een-op-een adviesgesprekken zijn sinds februari in verschillende winkels getest en vanaf 1 november is de service beschikbaar in alle dertien winkels in Nederland. Eerder was het al mogelijk om samen met een IKEA specialist een keuken te ontwerpen.

Voorafgaand aan het gesprek met de interieurdesigner leveren klanten een plattegrond, foto’s en persoonlijke wensen aan. Aan de hand daarvan gaat en designer aan de slag met een interieur dat past bij de ruimte en de eigen stijl en wensen. Alle schetsen en andere materialen mogen klanten na afloop van het gesprek mee naar huis nemen. “Bij IKEA kan je alles zelf doen, maar dat hoeft natuurlijk niet”, aldus Biba Mijalovic, Deputy Country Manager Communications & Interior Design bij IKEA Nederland. “We hebben ontzettend veel kennis en expertise op het gebied van woninginrichting en het leven thuis. Met het persoonlijke interieuradvies kunnen we onze klanten nog beter bedienen.”