Engels Design and Decoration heeft op de Biënnale Interieur in Kortrijk samengewerkt met de ontwerper De Maatwerker uit Knokke. Deze heeft zijn creativiteit laten gaan bij het maken en ontwerpen van de stand, waarbij de mogelijkheden van Hi-Macs gedemonstreerd werden. Engels Design and Decoration is exclusief importeur en verdeler in België voor het premium Solid Surface product Hi-Macs. Sinds de oprichting van deze importeur in 2004 is deze divisie steeds blijven groeien. 

Mieke, Daniel en Manu in de stand van Hi-Macs op de Interieur beurs te Kortrijk

Hi-Macs vertelt: ''Zo sterk als steen, maar bewerkbaar als hout. Niet poreus en dus veelzijdig toepasbaar. Kwalitatief en esthetisch ogend. Het zijn allemaal troeven waarmee dit Solid Surface product op Interieur 2018 veel aandacht heeft getrokken.''

Engels Design and Decorations heeft zich naar eigen zeggen sinds de jaren negentig kunnen profileren als één van de grootste spelers in dit domein. Referenties als de nieuwe CM-kantoren in Mechelen, de VRT-desk, Bershka op de Meir in Antwerpen. Deze zijn er echter niet zomaar gekomen. “We hebben er altijd voor gekozen om met hoogwaardige materialen te werken,” vertelt manager Catherine Engels. “Vandaar ook dat Hi-Macs een centrale rol in onze activiteit is gaan spelen. Deze platen zijn in verschillende diktes en afmetingen verkrijgbaar: perfect voor een maximale versnijdbaarheid en minimale kosten. Ze kunnen worden gezaagd, gefreesd en geboord. Elke multidimensionale vorm is mogelijk. Dankzij de toepassing van specifiek ontwikkelde lijmen is de flexibiliteit en praktisch visueel naadloze aansluiting van de verschillende stukken aanzienlijk beter dan bij andere traditionele materialen.” 

Het geheim 
Het geheim van Hi-Macs zit in het productieproces waarbij een progressieve harding (thermal cure) in twee fasen wordt toegepast. Catherine Engels: “De tweede fase in het thermische proces zorgt voor het verschil ten opzichte van alle andere solid surfaces. LG Hausys produceert een nieuwe, sterkere verbinding waarin structurele gebreken worden geëgaliseerd, wat de kwaliteit van het materiaal ten goede komt. Daarnaast biedt Hi-Macs een resistentie tegen weersinvloeden en UV-straling, waardoor het ook geschikt is voor buitentoepassingen. Bij vijftien kleuren kunnen we een kleurstabiliteit gedurende vijf jaar garanderen!''. Verder vertonen bepaalde kleuren en plaatdiktes in combinatie met licht een bijzondere lichtdoorlaatbaarheid, wat de oplossing geschikt maakt voor de constructie van verlichting en verlichte meubelen.

Het materiaal voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen voor alle aspecten: materiaalprestaties, fabricage, functionaliteit en hygiëne. 
Dankzij een groot deel van deze kwaliteit en de uitstekende flexibiliteit in fabricage en ontwerp biedt Hi-Macs ontelbare voordelen ten 
opzichte van conventionele materialen.

Wie niet op Interieur aanwezig kon zijn, hoeft niet op zijn honger te blijven zitten. In de showroom in hartje Antwerpen demonstreert Engels Design and Decoration de mogelijkheden van Hi-Macs. “Met onze uitgebreide ervaring begeleiden we de klant bij de keuze in kleuren en plaatdiktes,” vervolgt Catherine Engels. “Verwerkers kunnen in de Engels Academy terecht voor een intensieve theorie- en praktijkopleiding over Hi-Macs.”

Meer informatie:
Hi-Macs
www.himacs.be