De behoeften van de mens zijn de inspiratiebron voor de ontwikkeling van b.architecture van Bulthaup. De mens wil zijn leefruimte naar eigen wensen en gewoontes indelen. De nieuwe b.architecture maakt het mogelijk om de omgeving van de mens vorm te geven op een manier die aansluit bij zijn gewoontes en architectonische omgeving. 

Bulthaup heeft een systeem ontworpen voor de totale leefruimte, met horizontale en verticale vlakken. Hierbij gaat het om zowel keukenblokken als om communicatie- en werkvlakken en verbindende elementen die vrij in de ruimte gepositioneerd zijn. Deze kunnen zowel een verbindende als scheidende functie krijgen. Grote schermen met geïntegreerd licht kunnen het karakter van een ruimte bepalen. Verplaatsbare vlakken kunnen de gebruikte delen van een ruimte tijdelijk afdekken en daarna weer vrijgeven. 

Koel- en verwarmingsgedeelte
Ook heeft het bedrijf een tafelblad bedacht met verschillende functies. Het is bijvoorbeeld mogelijk groente, fruit of wijn steeds op optimale temperatuur te hebben staan of liggen, dankzij de geïntegreerde koel- en warmtemodules. Kleine, uittrekbare borden kunnen afhankelijk van de gekozen module keukengerei als kruiden- of groentemessen herbergen.

Het koel- of verwarmingsgedeelte

De koel- en verwarmingsgedeelten worden bediend door middel van intuïtief te hanteren staven. Op vier zijden staan vier verschillende pictogrammen die de in te stellen temperatuur aangeven. Alleen door het positioneren van deze staven op de module kan de gebruiker bepalen of en hoe een bepaald gedeelte moet worden verwarmd of gekoeld. 

Keramische potten 
Kruiden in speciale keramische potten, die langs de lineaire openingen vrij neergezet kunnen worden, kunnen dankzij hun wortelhaarvaten water opzuigen uit een reservoir. De automatische toevoer zorgt ervoor dat ze altijd van vers water worden voorzien.

De keramische potten die water opzuigen uit een reservoir

Water beschikbaar
Bulthaup: ''Een van de basisideeën van b.architecture is ervoor te zorgen dat water altijd beschikbaar moet zijn, daar waar het nodig is. In het nieuwe ontwerp is een centrale functie tussen het werkgedeelte bij de wand en het eet- en communicatiegedeelte. Er kunnen dingen in opgeborgen worden, maar er is ook een kleine spoelbak voor het afspoelen van snijplanken of om even de handen te wassen''. 

Accessoires en fronten
In kleine, draaibare opbergmodules tussen tafel en wandblok hangen vaak gebruikte accessoires als snijplanken en werkdoekjes direct voor het grijpen. Spoelunits, werk- en afzetvlakken kunnen naar wens zonder laden en fronten flexibel worden ingepland. Een front dat in gesloten toestand binnenlades en -uittrekelementen aan het oog onttrekt, kan naar beneden worden geklapt, waardoor tijdens het kookproces de inhoud gemakkelijk toegankelijk wordt. De afzonderlijke vakken van dit halfhoge opbergelement worden door een draaibeweging naar links of rechts toegankelijk.  

De fronten worden door een draaibeweging toegankelijk

Bulthaup
Bulthaup is opgericht in 1949 en behoort wereldwijd tot de naar eigen zeggen toonaangevende ondernemingen in de sector van premiumkeukens. Het economisch onafhankelijke familiebedrijf staat onder leiding van CEO Marc O. Eckert, de derde generatie bulthaup. Vanuit een passie voor eerlijk materiaal, soliditeit en functionaliteit en een hoge waardering van ambachtelijkheid en vormgeving, ontwikkelt bulthaup multifunctionele keuken- en leefruimtesystemen die het mogelijk maken te kiezen voor de essentie: de mens met zijn individuele wensen en behoeftes. 

Meer informatie:
Bulthaup
www.bulthaup.com