Studio Vix heeft een ludiek vogelhuisje ontwikkeld. Dit werd tijdens de Dutch Design Week gepresenteerd. Het object is niet voor buiten, maar voor binnen; een vogelhuisje met een rol papier, om op te schrijven of te tekenen, op tafel of tegen de muur, om ideeën, vergeet-me-nietjes, gedachten en plannen een plekje te geven.

Een vogelhuisje om de natuur, het vogeltje als het ware mee in huis te halen. “Wanneer je het papier uit het huisje over de tafel heen trekt, ontstaat een tafel-schrijf-kleed. Met het dakje aan het tafeleinde gelegd hou je het papier glad en kan je het gemakkelijk afscheuren. Aan zijn handvatten kan je het vogelhuisje optillen om het overal mee naar toe te nemen”, legt Kitty de Groot van Studio Vix uit. “Een tafelkleed dan wel een schrijfmuur om gedachten, ideeën, vergeet-me-nietjes, plannen, menu’s… op te schijven, te tekenen en te delen met anderen die daar weer op kunnen reageren.

Voor thuis of op school, in de keuken, in de kamer, in de klas of in de werkomgeving, het maakt niet uit. Het visualiseren van ideeën en gedachten is leuk, zeker als het rollen mag, het ontlaadt de hersenen, maakt helder wat we denken, horen en zeggen zodat we het beter onthouden en verdere gedachten ontwikkelen.
Laat brainstorms, mind-maps, fantasieën, verhalen, maar uit het vogelhuisje – broedplaatsje - rollen.

Meer informatie:
www.studiovix.nl