Producent van bouwpakketmeubelen De Eekhoorn Dutch Furniture krijgt een nieuw onderkomen. Hercuton gaat dit nieuwe project realiseren. De meubelproducent krijgt een pand van 16,5 meter hoog en een totaaloppervlakte van 18.000 m2. Deze wordt gevestigd op het nieuwe bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn. 

De Eekhoorn produceert en levert eigentijdse meubelen. Deze zijn voor 95% uit voorraad leverbaar en worden verkocht in 25 landen aan meer dan 1500 online en offline verkooppunten. Door de sterke groei die het bedrijf meemaakt, heeft het familiebedrijf besloten de huidige bedrijfsvoering van kantoor, showroom en magazijn in een modern groot pand onder te brengen. Het bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn ligt op een A-locatie en is een bewuste keuze. 

Het pand is opgebouwd uit een deels betonnen en deels stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een vijf meter hoge betonnen plint. Er zijn negen docks voorzien. 

Breg Ontwerp en Advies uit Enkhuizen zijn de betrokken partij bij het ontwerp. Bouw Contracters West zal de bouwbegeleiding verzorgen. Begin januari 2019 zal de Hercuton beginnen met de heiwerkzaamheden. De oplevering zal rond de bouwvak 2019 plaatsvinden. 

De Eekhoorn Dutch Furniture produceert (bouwpakket)meubelen en levert een grote collectie interieurartikelen onder de merken WOOOD, BePureHome en vtwonen. In haar producten worden hoofdzakelijk massief houten materialen verwerkt zoals grenen en eiken. De producten worden seriematig en met zorg geproduceerd en zijn makkelijk zelf thuis te monteren.

Meer informatie:
www.hercuton.nl 
www.deeekhoorn.com