Tijdens de Biënnale Interieur presenteerde interieurarchitect Roel Haagdoren zijn eigen meubelcollectie: Push collection 2018. Deze collectie bestaat uit diverse modellen tafels, stoelen, koffie- en bijzettafeltjes. “Ik vergelijk het ontwerpen van objecten met het schrijven van poëzie. Een gedicht creëert een droom en verrijkt het leven van de lezer. Ik probeer hetzelfde te doen met mijn producten”, aldus Roel.
Bijzettafel Wazo.

De meubels met de namen Penguin, Wazo en Black Swan maken deel uit van de Bird-serie. 
De bijzettafeltjes Wazo worden gekenmerkt door geometrische vormen en verhoudingen. De Penguin-tafeltjes zijn gemaakt van gezandstraald marmer en een blad van massief Europees eiken. De Black Swan-stoel kan gebruikt worden als nachtkastje en is eveneens gemaakt van gepoedercoat staal en de zitting en rug bestaan uit massief hout.

De nieuwe tafels en banken Ovalo hebben een structuur van staal en top in glas, de bijbehorende kussens zijn gemaakt van gewatteerde Merino schapenwol.

Bank Ovalo.

Roel Haagdoren studeerde interieurontwerp in Brussel. Als klein kind was hij gefascineerd door het werk van zijn grootvader die meubelmaker was. Hij gaf zijn passie door voor tactiele materialen en vakmanschap. Roel houdt ervan om te experimenteren met geometrische vormen, proporties en composities en daagt zowel zwaartekracht als materiaaleigenschappen uit in zijn werk.

Meer informatie:
info@pushcollection.eu
www.pushcollection.eu