De nieuwe keukenkranen van Gessi springen er uit door hun verscheidenheid, hun kleuren en de grafische prints. “Maar werkelijk opvallend is de hoge kwaliteit en het doordachte design. Ieder ontwerp is uniek. Het model Inciso, ontworpen door de Amerikaanse ontwerper David Rockwell, is een spannende combinatie van hedendaagse vormgeving en ambacht, waardoor deze tweeknopskraan een warme uitstraling krijgt”, laat Dekker Zevenhuizen, die uitsluitend producten via de speciaalzaak levert, weten.

Volgens een woordvoerder van het familiebedrijf sluiten de Gessi kranen perfect aan bij de Lanesto Urban spoelbakken in de kleuren Gun Metal, Copper en Gold. Zo wordt een unieke uitstraling in de keuken gecreëerd. “Want Lanesto staat net als Gessi voor kwaliteit en design. En voor nog meer comfort in de keuken kan er gekozen worden voor een bijpassende Lanesto spoelbak, zeepdispenser en vaatdoekhouder, en een bodemrekje en inzetbakje. Die natuurlijk ook in de kleuren Gun Metal, Copper en Gold verkrijgbaar zijn.

Opgericht in 1992
Gessi is in 1992 opgericht door Umberto Gessi. Het begon allemaal met een kleine werkplaats met als doel de gevestigde orde, die tot dan werd gedomineerd door historische merken, uit te dagen. Gewapend met een heldere visie van verandering en innovatie was de familie Gessi een echte pionier. De nieuwe baanbrekende bedrijfsfilosofie maakte van Gessi in korte tijd een wereldwijd merk dat synoniem staat voor superieur design en technologie. Hierbij stond de filosofie om een moderne fabriek te bouwen met zo min mogelijk impact op milieu centraal. Tegenwoordig zijn alle bedrijfsaspecten zoals design, productie en administratie volledig geïntegreerd op een multifunctioneel bedrijvenpark van meer dan 800.000 m2. Moderne technologie, eco-architectuur en groen worden gecombineerd op het hedendaagse Gessi park.

De kranen zijn vervaardigd van rvs, en danken hun kleur aan de PVD-techniek. PVD staat voor ‘Physical Vapour Deposition’: een geavanceerde technologie waarbij moleculen uit een gas of damp hechten aan het rvs waardoor een kleur ontstaat. Dankzij deze techniek blijft de metaalglans van het rvs behouden.

Nadat Gessi al diverse onderscheidingen had gewonnen voor innovatief productdesign, is het in 2008 onderscheiden met het Italy Superbrand award. Datzelfde jaar ontving Gessi de prestigieuze Red Dot Communication Design Award.
Gessi zocht, voor het ontwerp van de Inciso, naar designers met de meest indrukwekkende prestaties op het gebied van elegante industriële vormgeving in interieurs en objecten, en koos voor de architect David Rockwell en zijn prijswinnende bedrijf: de Rockwell groep. Het resultaat van de creatieve samenwerking tussen Gessi en David Rockwell is de verbazingwekkende Inciso collectie van keukenkranen.

Meer informatie:
www.gessi.com