Forbo Flooring neemt sinds kort deel aan Inside/Inside, de onafhankelijke tool voor een duurzaam interieur. Deze tool werd bedacht door de Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) en Ex Interiors. De tool is geïnitieerd om een antwoord te kunnen geven op de behoefte om duurzaamheid in interieur inzichtelijk te maken.
Forbo Flooring doet mee omdat het bedrijf gelooft in transparantie en bewustwording, en omdat ze graag een bijdrage wil leveren aan het behalen van de Nederlandse klimaat- en circulariteitsdoelen.

Een van de producten van Forbo Floring.

Forbo heeft zich met vijf producten ingeschreven op het nieuwe platform, te weten CO2-neutraal Marmoleum 2.5, Sphera (homogeen vinyl), Allura luxe vinyl 0.55, de nieuwe Tessera Cloudscape tapijttegels en de Coral Welcome schoonloopmatten.
Gebruikers van Inside/inside, zoals interieurarchitecten, facilitair medewerkers, ontwikkelaars en consumenten kunnen met deze tool de producten van Forbo en andere producenten selecteren en betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact inzien en vergelijken.
De gebruiker selecteert daartoe de aantallen of vierkante meters producten en materialen en voegt dit toe aan de projectberekening. Vervolgens kan er worden ‘afgerekend’ op milieu-impact. In een enkel overzicht is te zien welke impact het interieur heeft en door welke onderdelen dit wordt beïnvloed. “Gebruikers besparen hiermee tijd en geld omdat het verzamelen van informatie een stuk eenvoudiger wordt. Daarnaast hebben zij toegang tot betrouwbare informatie die onafhankelijk getoetst is”, aldus een woordvoerder. 

De output van het platform kan onder andere worden gebruikt in aanbestedingen en voor certificeringen. Daarmee is Inside/Inside het centrale online platform waar objectief inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is.
DGBC waarborgt de objectiviteit van Inside/Inside als onafhankelijke host van het platform en beschikt over de kennis voor het objectief meetbaar maken van duurzaamheid. Daarnaast is DGBC verantwoordelijk voor het duurzaamheidskeurmerk BREAAM in Nederland. NIBE heeft inhoudelijke kennis voor het berekenen van milieu-impact, circulariteit en gezondheid van materialen. Ex Interiors is als interieurarchitect werkzaam op het gebied van duurzame interieurprojecten.

Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo professionele serviceproducten. Duurzaamheid is bij het bedrijf al jaren een belangrijk thema. Ze koopt alleen nog groene energie in en recyclet haar reststromen die weer grondstoffen vormen voor andere producten. Ook neemt Forbo snijafval terug dat verwerkt wordt in nieuwe vloeren en is de vloerproducent druk bezig om een oplossing te bedenken voor gebruikte vloeren. Forbo’s linoleum wordt inmiddels CO2-neutraal geproduceerd.

Meer informatie:
Forbo Flooring B.V.
Industrieweg 12
1566 JP Assendelft
www.forbo.com
www.insideinside.nl