Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse onderzoekers zoeken meer deelnemers

Wat heeft composiet de meubelindustrie te bieden?

Het Duitse instituut AZL in Aken onderzoekt met verschillende bedrijven de composiet- en meubelindustrie. Volgens Kunststof & Rubber (K & R) zal het resultaat een overzicht zijn van de huidige markt en de materialen die momenteel worden toegepast. Ook zal een vooruitzicht worden gegeven van de massatoepassingen van vezelsterke kunststoffen in meubels. Deze studie heeft zijn kick-off op de Composites Europe beurs, die start op 7 november in Stuttgart. 

In de afgelopen jaren heeft de meubelindustrie een grote verandering ondergaan, zo ook het design en de functie-eisen van de ontwerpen. Dit ging gepaard met een toenemende diversiteit aan gebruikte materialen. Ook was er een grote vraag naar composiet, omdat deze een vormvrijheid creĆ«ren en kunstmatige eigenschappen hebben bij een laag gewicht. 

Volgens Kunststof & Rubber is AZL deze studie begonnen omdat ze wil onderzoeken of de vezelversterkte composieten te gebruiken zijn voor meubeltoepassingen. Ze wil hierbij samenwerken met de meubel- en composietenindustrie. Het doel hiervan is de meubelontwerper te begrijpen en composieten naar de juiste plek in de markt te brengen als alternatief voor de 'ouderwetse' materialen. 

Een technisch manager voor composieten bij Arkema die meedoet aan het onderzoek laat K&R weten: ''Met de gezamenlijke studie willen we in de meubelwereld specifieke toepassingen identificeren waarin men gebruik kan maken van materialen die niet de creativiteit of het ontwerp beperken maar het juist mogelijk maken de toekomst te revolutioneren."  

AZL vraagt meer bedrijven aan het onderzoek deel te nemen. Ze is ervan overtuigd dat materiaalfabrikanten en -leveranciers profiteren van het geresulteerde marktonderzoek en mogelijke toepassingen. 

Bron: www.kunststofenrubber.nl