Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Testen, experimenteren en monitoren voor gezond wonen

Nieuw Concept Home voor Renson

Op een steenworp afstand van het hoofdkantoor in Waregem (België) opende Renson het Renson Concept Home. Achter de façade van die moderne gezinswoning gaat een heus testcentrum schuil, waar de fabrikant van ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ in levensechte omstandigheden kan experimenteren en monitoren.

Het Concept Home is in de eerste plaats een ‘real life’ testomgeving – op termijn mét bewoners – waar tal van data uit de praktijk kunnen verzameld worden. Die data zijn van onschatbare waarde voor onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe technieken, en om realistische doelstellingen te kunnen stellen op het vlak van energie-efficiënt, gezond en comfortabel wonen.
“Deze woning is bijvoorbeeld uitgerust met maar liefst 3 verschillende ventilatiesystemen om die onder exact dezelfde omstandigheden te kunnen vergelijken", geeft CEO Paul Renson een voorbeeld. “Maar ook om oververhitting binnenshuis tegen te gaan, zitten de nieuwste snufjes geïntegreerd.”
Het Renson Concept Home is ook een ‘experience center’ dat opengesteld wordt voor professionele klanten (architecten, installateurs, studiebureaus etc.): een schoolvoorbeeld van BEN-bouwen met de nieuwste technieken voor de beste binnenluchtkwaliteit, comfortabele binnentemperaturen en aangenaam buitenleven. Hier is te zien hoe het intelligent inzetten van duurzame, natuurlijke elementen als licht en lucht op een duurzame manier bijdraagt tot gezond wonen, maar ook het beste comfort creëert.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: “Ik juich toe dat bedrijven investeren in experimenten als deze om mee op zoek te gaan naar de meest energie-efficiënte technieken voor een gezond binnenklimaat. Deze woning zal nauwkeurige informatie opleveren rond hoe de gebruikte technologie op elkaar inwerkt. Zo kunnen theorie en praktijk meer op elkaar worden afgestemd. We moeten nu eenmaal efficiënter omspringen met energie, om onze Europese doelstellingen te halen maar ook om de energiefactuur betaalbaar te houden.”

Ten slotte is dit Concept Home voor Renson de uitgelezen kans om te tonen hoe ver het vandaag kan gaan in innovatie. Het is opgebouwd rond bestaande totaalconcepten maar biedt tegelijk ook al ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Dit Concept Home biedt ons de kans om te experimenteren met nieuwigheden die inspelen op de snel veranderende architecturale facetten van bouwen en verbouwen,” aldus Paul Renson.

Meer informatie
Renson
Industriezone 2 Vijverdam
Maalbeekstraat 10
B-8790 WAREGEM
www.renson.eu
info@renson.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven