Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelbedrijf Recor Home pakt flink uit

Het is de eerste keer dat het Belgische meubelbedrijf Recor Home deelneemt aan de Biënnale Interieur. En dat doet het Hasseltse familiebedrijf met verve en in stijl. De ontwerpen van Recor Home zijn op verschillende locaties te zien. Op de eigen stand, waar Recor Home uitpakt met drie nieuwigheden. Op de stand van creatief directeur Frederik Delbart, die ook nog eens is uitgeroepen tot designer van het jaar. In het kwartscomposiet-universum van Cosentino, waarmee Recor Home onlangs een exclusiviteitscontract tekende.

Tafel Vienna (uit de collectie ‘Expo’) pronkt met een blad van Silestone dat verkrijgbaar is in vijf kleuren.

Recor Home lanceerde eind vorig jaar vijf interieurlijnen. Op Interieur Kortrijk pakt het Belgische meubelmerk uit met drie nieuwigheden uit haar twee meest designfähige collecties. De collectie Dansaert bijvoorbeeld mikt op een jong, stedelijk en nomadisch publiek. De architecturale collectie Expo kiest voor avant-gardistisch, vernieuwend design. Expo en Dansaert vallen uitgebreid te bewonderen op Interieur, met onder (vele) andere de nieuwe commode ‘BXL, een ontwerp van Ward Caluwaerts, en twee nieuwigheden van de hand van creative director annex designer van het jaar Frederik Delbart.

Frederik Delbart
De Belgische meubel- en productontwerper Frederik Delbart heeft een eigen stand die naast een overzicht van zijn oeuvre ook twee nieuwe ontwerpen voor Recor Home etaleert. Met de modulaire bank Nagoya bombardeert Delbart de gebruiker tot medeontwerper. Zo kun je de rug en het zitgedeelte van de sofa van een andere bekleding voorzien, wat de combinatiemogelijkheden legio maakt. Comfort staat voorop. Met dank aan de soepele pocketvering en het gebruik van (door de NASA ontwikkeld) memoryfoam. Ook Delbarts uitnodigend lonkende loungechair Chef noopt tot superlatieven. Het architecturale, hoekige ontwerp hult zich in Kvadrat-stof en laat zich uitstekend combineren met de hexagonale poef ‘Monk’. Beide ontwerpen geven zowel present op de stand van Recor Home als op Delbarts eigen stand, maar dan in andere uitvoeringen.

Cosentino
Recor Home tekende onlangs een exclusiviteitscontract met de Spaanse kwartscomposietspecialist Cosentino. Dat maakt van Recor Home de enige Belgische meubelfabrikant die Silestone (uit de Eternal reeks) mag verwerken in zijn ontwerpen. Tafel Vienna (uit de collectie ‘Expo’) bijvoorbeeld pronkt met een blad van Silestone dat verkrijgbaar is in vijf kleuren. Keuken en eetkamer kunnen aldus eenzelfde taal spreken.

Meer informatie:
Recor Home
Sint Truidersteenweg 296
3500 Hasselt
Tel: +32 11 28 98 11
www.recorhome.com

Publicatiedatum: