Op de Biënnale Interieur, die nog tot en met komende maandag duurt, heeft het Belgische Basalte (in stand 4.414) een designconcept voor de intelligente woning geïntroduceerd. Een concept dat een samenhangend geheel vormt van schakelaars, aanraakschermen, stopcontacten en zelfs luidsprekers die naadloos in de meest exclusieve interieurs passen en je moeiteloos alle functies in de woning laten bedienen.

Stel je voor: één lichte aanraking op een schakelaar dimt niet alleen de kamer in de juiste sfeer, maar start ook aangepaste muziek, schakelt de thermostaat een graadje hoger en sluit de gordijnen. Klaar voor een gezellige avond. De integratie van al deze functies in een intelligent en gebruiksvriendelijk systeem is de toekomst van de moderne woning.
Een elegant aanraakscherm en een intuïtieve app op je tablet of smartphone maken het mogelijk om de complete woning tot in detail te bedienen. Verlichting, verwarming en zonwering alsook bewakingscamera’s en deurtelefonie worden overzichtelijk weergegeven. Muziek wordt bediend in iedere kamer en een enkele vingertoets start je favoriete Spotify playlist.

De éénduidige vormtaal in combinatie met duurzame afwerkingen zoals aluminium, brons en messing zorgen voor een tijdloze integratie in de meest prachtige interieurs en laten architecten en vormgevers toe om gepersonaliseerde designconcepten uit te werken. Een voorbeeld hiervan zijn de elegante luidsprekers van Basalte die edele metaal afwerkingen combineren met meer dan 100 verschillende hoogwaardige stoffen.
Een uitgekiend concept dat zich onderscheidt door haar gebruiksgemak en hoge afwerkingsgraad, maar ook klaar is voor de toekomst. Het systeem maakt immers gebruik van KNX, de wereldwijde standaard voor de intelligente woning.

Basalte-producten worden ontwikkeld en handgemaakt in België volgens strikte kwaliteitsvereisten.
Ontdek Basalte op afspraak in de Basalte conceptwoning in Merelbeke bij Gent. Meer informatie:
www.basalte.be

Meer informatie:
basalte bvba
Hundelgemsesteenweg 1A
B-9820 Merelbeke
www.basalte.be
info@basalte.be