De Spaanse interieur- en productontwerper Marta Del Valle heeft een set stoelen ontworpen die op een glas wijn lijken. 

De stoelen worden door haar als 'sexy' omschreven. De stoel 'wijnglas' en kruk 'Duo' bestaan uit een glazen schaal, die gemaakt zijn van polycarbonaat. Dit wordt ondersteund door een roestvrijstalen frame. 

Del Valle: 'Het ontwerp zelf is vrij eenvoudig. Slechts een beker wijn die op twee verschillende manieren verwerkt zijn, waardoor een kruk en een stoel zijn ontstaan''. Het ontwerp is ontstaan toen ze als interieurstyliste een ontwerp moest maken voor een wijnhuis. Ze besteedde zoveel tijd aan het bestuderen van deze wijnwereld, dat dit idee zomaar is ontstaan. Ze wilde het bij een eenvoudig ontwerp houden, maar het moest wel uitblinken. 

De stoelen zijn niet bedoeld om uren op te zitten tijdens een maaltijd.  ''Ik wil met een leukere manier met meubels omgaan", aldus ontwerpster Marta, die het concept 'hoge hakken' heeft genoemd.

Interieurstylist en productontwerpster Marta

Marta del Valle is een interieur- en productontwerper met een ongewoon profiel. Ze was eerder al toegewijd aan de wereld van animatiefilms, dus gevoeligheid voor zowel kunst als kleur wordt altijd weerspiegeld in haar werk. Ze maakt graag ruimtes die leuk zijn om te leven, en indien mogelijk, fris en tijdloos (zoals goede muziek).