Tijdens de Dutch Design Week, die gehouden wordt van 20 tot 28 oktober in Eindhoven, presenteert House of Thol in samenwerking met Driving Dutch Design in de expositie ‘What's in it for you' twee nieuwe projecten die beide op een andere manier bijdragen aan een eenvoudiger groen dagelijks leven.

Het eerste project is de ReCabinet, een prominente en stevige kast met veel bergruimte en een duurzame herkomst. Het ontwerp komt voort uit een liefde voor de kwaliteit van industriële stalen archief- en werkplaatskasten. Door bedrijven die op weg zijn naar een papierloos kantoor worden oude, metalen kasten afgedankt, maar zijn nog niet aan het einde van hun gebruiksleven. De kasten worden door House of Thol opnieuw gecoat en vernieuwd met handgemaakte, houten deuren met royale handgrepen en houten onderstel, waarna ze klaar zijn voor een tweede leven in een nieuwe omgeving. De ReCabinet is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen.

Handgemaakte, houten deuren met royale handgrepen en onderstel.

Flower Constellations
Het tweede project is Flower Constellations. Dit zijn duurzame messing schijven die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden voor het maken van stijlvolle composities met minder bloemen. Het kan soms lastig zijn een boeket mooi in een vaas te zetten. Met deze gatenpatronen, die afgeleid zijn van sterrenbeelden, ontstaat een speelse verdeling van bloemen.

Ze zijn zo ontworpen dat ze vanuit een platte vorm door middel van induwen simpel vast te klemmen zijn in vazen met verschillende diameters. Doordat er minder bloemen nodig zijn kan met de overgebleven bloemen van de bos van vorige week of bloemen uit eigen tuin een sierlijk boeket gemaakt worden. De werking is geïnspireerd op de Japanse bloemschikkunst Ikebana, waarin de schoonheid en onderlinge compositie van losse bloemen gevierd wordt.

Het in Overasselt gevestigde allround ontwerpbureau House of Thol werd in 2013 opgericht door Thomas Linssen en Jana Flohr. Zij ontwerpen en ontwikkelen producten voor hun eigen label en werken samen met andere labels en producenten om ontwerpen te maken voor een breed publiek. 

Meer informatie:
House of Thol
E-mail: home@houseofthol.nl
www.houseofthol.nl