Het in Made gevestigde bedrijf Exclusive Steel produceert onder meer handgemaakte stalen deuren, ramen en trapleuningen.
Exclusive steel is gebaseerd op het traditionele stoeltjesprofiel dat vanaf 1920 beroemd werd en beeldbepalend in statige fabrieken, kerken, kantoren en villa’s. Bekende architecten zoals Dudok, Duiker en Rietveld pasten het stoeltjesprofiel met veel succes toe. Dat is zeker terecht gezien het tijdloze karakter van de ontwerpen en de herwonnen belangstelling voor deze industriële atmosfeer.

Exclusive steel is gebaseerd op het traditionele stoeltjesprofiel.

De deuren van staal zijn niet alleen geschikt voor binnen, maar ook toe te passen voor buitensituaties, waarbij hoogwaardig isolatieglas zorg draagt voor comfort. Dit kan bijvoorbeeld toegepast worden als pui, serre of in een open bijgebouw, die hiermee op simpele wijze een complete metamorfose ondergaan.
Om te zorgen dat er bij stalen deuren zoveel mogelijk licht naar binnen valt worden de deuren zo slank mogelijk gemaakt. De moderne techniek staat garant voor een zorgeloos gebruik.

Wat maakt de uitstraling van oude fabrieksgebouwen zo statig? Hoe vang je die karakteristieke industriële sfeer? Met stalen kozijnen is het mogelijk een esthetisch slank kader te construeren. De stalen ramen zorgen voor een prachtig en onbelemmerd uitzicht. Van binnen én van buiten. De ramen kunnen in elk gewenste vakverdeling gemaakt worden.

De uitstraling en prachtige lichtinval maken stalen deuren gewild.

Naast stalen deuren, worden ook ramen vervaardigd van staal. Elk raam wordt uitgevoerd met het zo kenmerkende slanke stoeltjesprofiel in de kleur Brooklyn Black.

Stalen deuren kunnen alleen zorgeloos functioneren met beslag dat sterk genoeg is. In de smederij van Exclusive Steel wordt dit hang- en sluitwerk met de hand vervaardigd. Restaureren van authentiek slotwerk is een ambacht waarbij nauwkeurig werken en vakkennis onontbeerlijk zijn. De sloten en handgrepen van smeed- of gietijzer zorgen voor een authentieke uitstraling. Alle met comfort voor het openen en sluiten van deuren en ramen. Bovendien zijn er verschillende designs mogelijk. Voor elk interieur, deur of raam is een bijpassende stalen handgreep, kruk of slot. 

Ook worden stalen trapleuningen op maat gemaakt met veel keuzemogelijkheden, zoals de vorm, de kleur, bevestigingswijze tot de gebruikslocatie. Zowel voor binnen als voor buitentoepassingen.

Met een stalen lichtstraat wordt gezorgd voor extra licht in een ruimte. Een lichtstraat wordt geplaatst in het dak en is een constructie van glas en, in dit geval, staal. Ook deze lichtstraten hebben een slank stalen profiel. Optisch wordt zo meer ruimte gecreëerd. Koudebrug-onderbrekingen en isolatieglas zorgen er voor dat de warmte binnen blijft. Zo wordt schoonheid met comfort gecombineerd.

Meer informatie:
Exclusive Steel
Oude kerkstraat 32
4921 XE Made
E-mail: info@exclusivesteel.nl
www.exclusivesteel.nl