Tijdens de Dutch Design Week worden allerlei creatieve en innovatieve werken gepresenteerd van 2600 (onontdekte) designers. Ook wordt deze week gezien als een podium om nieuwe samenwerkingen te creëren. Zo heeft het designmerk Pode gevraagd of Studio Rens een onderzoek wil doen naar het samenspel van kleuren, materialen en vormen die het interieurmerk gebruikt. De expositie Finissage toont resultaten van dit onderzoek en een nieuw proces om objecten te kleuren.

De designers experimenteerden in de lakfabriek van Pode uitgebreid met lak. Ze varieerden met lak-spuitmonden: de afstanden tot het object dat gelakt werd en met verschillende soorten lak. Ze brachten de kleurstoffen aan op verschillende materialen, zoals hout, textielplaten (van Kvadrat) en glas. Op metalen panelen experimenteerden ze met poedercoating. De expositie “Finissage” tijdens DDW 2018 laat zien hoe een frisse visie op vertrouwde processen leidt tot gedurfde nieuwe productiemethoden die breed inzetbaar zijn. 

Pode artdirectors Claire en Roderick Vos: ‘De ontwerpers van RENS kennen we van hun opvallende presentaties en de designweken in Eindhoven en Milaan. Wat ons vooral interesseert is hun onorthodoxe werkwijze, waarbinnen de relatie tussen vorm, materiaal en kleur telkens centraal staat. De uitkomsten van het onderzoek bij Pode zijn zo interessant dat ze onder meer leidden tot een concreet voorstel om ook producten volgens dit nieuwe procedé te ontwikkelen'. 

Interieurlabel Pode voert een eigen collectie producten van jonge en gerenommeerde ontwerpers. Banken en fauteuils, salon- en eettafels, karpetten en kussens – allemaal op bestelling gemaakt, met keuze uit een ruim assortiment kleuren en bekledingen. Het designlabel werd acht jaar geleden gelanceerd door meubelfabrikant Leolux en kreeg vleugels onder leiding van artdirectors Claire en Roderick Vos. Inmiddels vindt de collectie aftrek bij liefhebbers in heel Europa.

Meer informatie:
Pode
www.pode.eu