Tarkett heeft een premium vinylcollectie ontwikkeld: de iD Supernature. Volgens de fabrikant een duurzaam en betaalbaar alternatief voor een houten of betonnen vloer. “Dankzij een nieuwe digitale printtechniek zijn de premium vinylstroken en tegels niet van echt hout of beton te onderscheiden. Groot voordeel van een iD Supernature vloer is dat deze supersterk is en geschikt voor intensief gebruik."

De collectie biedt een combinatie van verschillende ontwerpen, tinten en formaten.

Het creëren van interieurs met een uniek en origineel ontwerp ligt nauw aan het hart bij architecten en designers. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde Tarkett een nieuwe en innovatieve iD Supernature & Tattoo-collectie, waarbij het merk volop gebruik maakt van het creatieve potentieel van modulaire vinylvloeren. De collectie biedt een combinatie van verschillende ontwerpen, tinten en formaten aan en is makkelijk te personaliseren d.m.v. de tien tatoeages.
De iD Supernature & Tattoo luxe vinyl tegelcollectie haalt zijn inspiratie uit de rijkdom van de natuur en biedt vijf verschillende subtiele texturen aan, gemaakt uit hout, steen en beton, en wordt geleverd in 16 kleuren. De collectie is verkrijgbaar in 12 formaten: tegels, planken, visgraat of zeshoeken, en maakt de mogelijkheden om eindeloos te mixen, matchen en unieke ruimtes te creëren. De innovatieve expertise van Tarkett resulteert in een patroon zonder herhalingseffect voor oppervlaktes tot 12m2.

Creatieve vrijheid
iD Tattoo werkt het aanpasbare aanbod van iD-Supernature perfect af met een selectie van tien grafische tattoo-ontwerpen. De combinatie van iD Supernature en iD Tattoo brengt de creatieve mogelijkheden voor vloeren tot een nieuw niveau. Daarbovenop zijn er vier pop-kleuren voor de ID Mixonomi-tinten ontwerpen voor een contrasterend effect. Deze tatoeages worden aangebracht naar smaak, over het gehele oppervlak, of als een subtiel detail op een specifieke zone.
De iD Supernature en Tattoo-collectie biedt creatieve vrijheid aan architecten en ontwerpers. Ze combineert de authenticiteit van natuurlijke materialen met de originaliteit van grafische patronen. Het samenspel van deze collectie zorgt tevens voor een manier om een ruimte af te baken door naadloze overgangen te maken en dusdanig niet te veel op te delen. De gehele vloer wordt zodanig een manier om zich uit te drukken en een persoonlijke toets te geven aan de woonplaats.

Bekroond
Tarkett is gespecialiseerd in het ontwerpen van creatieve, modulaire vinylcollecties voor interieurontwerpers. Na de geslaagde lancering van iD Mixonomi, dat in 2017 bekroond werd met de Red Dot Design Award, kreeg iD Supernature & Tattoo in juni 2018 een MIAW Muuuz International Design Award in de categorie materialen en coatings. Met deze collectie werd volgens de jury een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van modulair vinyl, zowel op het gebied van fijne textuurtechniek als van flexibele personalisatie. ID Mixonomi werd ook tot winnaar uitgeroepen in de categorie vinylvoeren bij de MIAW-awards van 2018.

Meer informatie:
www.vloeren.projecten.tarkett.nl
info@valence.design