Odesi presenteerde afgelopen maand haar nieuwe producten op de Dutch Design Dock: Bold eettafel van Remy Meijers en Stitch salontafel van Marc Th. van der Voorn. 

Het afgelopen jaar stond in het teken van een nieuw 'gevoel en uitstraling' bij Odesi. Waar deze eerst nog een ontwerpersplatform was, positioneert het merk zich nu als Nederlands design label. Bij een nieuwe uitstraling horen ook nieuwe items. De nieuwe ontwerpen van Remy Meijers en Marc Th. van der Voorn voegen vernieuwing toe aan de collectie van Odesi. De vernieuwing zit hem in het design, maar ook in het materiaal en kleurgebruik.  

De Bold eettafel, ontwerp van Remy Meijers 

De robuuste uitstraling van het onderstel en de verfijnde afwerking van het massieve tafelblad creĆ«ren volgens het merk een spannende combinatie. Dit geldt eveneens voor de combinatie van de materialen staal en massief essenhout. "De gepoedercoate en royale stalen buizen die onder het tafelblad naar elkaar toe lijken te reiken hebben een bijna iconische uitstraling", aldus ontwerper Remy Meijers. 

De Stitch familie salontafel bestaat uit vier verschillende formaten en drie verschillende uitvoeringen. Deze zijn zelf te rangschikken en te combineren. Ontwerper Voorn omschrijft de Stitch salontafellijn als een luchtig ontwerp: "De verrassing zit hem in het onderstel dat speels over en onder het blad loopt. De asymmetrie nodigt uit om een deel 'vrij' te houden. Op deze manier is er altijd plek voor een kopje, telefoon of tijdschrift."

De Stitch familie, ontwerp van Marc Th. van der Voorn

Sinds dit jaar maakt Odesi veel gebruik van het vernieuwde materiaal Fenix NTM. Dit is niet alleen terug te zien op de nieuwe ontwerpen, ook bestaande meubels worden hiermee in een nieuw jasje gestoken. Het materiaal heeft een mat oppervlak en is bestendig tegen krassen en slijtage. Daarnaast wordt er bij de nieuwe designs voor het eerst gebruik gemaakt van massief essenhout. 

Tijdloze designs van Nederlandse bodem vormen de collectie van Odesi. Natuurlijke materiaalkeuzes en een geraffineerde uitstraling zetten de toon in de filosofie van het interieurlabel. Ze werken uitsluitend met Nederlands designtalent die de visie 
delen, zowel bekend als opkomend. Odesi bestaat dit jaar 10 jaar.

Meer informatie:
Odesi
Email: marketing@odesi.nl
www.odesi.nl