De fauteuils Jill van Leolux en Nihan van Pode ontvangen een erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp (GIO) tijdens de opening van Dutch Design Week. Het GIO is Nederlands enige erkenning van goed designvakmanschap en baseert haar autoriteit en reputatie op de deskundigheid van de vakjury. Elk jaar beoordeelt een zorgvuldig samengestelde jury alle producten 'in vivo', en levende lijve. Dat onderscheidt GIO van vrijwel alle andere designprijzen.

Fauteuil en chaise longue Jill, ontwerp van Edward van Vliet voor Leolux. 

In 2018 presenteerde Leolux de fauteuil en chaise longue Jill. Het ontwerp verwijst naar vroeger tijden, geïnspireerd op luxe (hotel)interieurs in de 19e eeuw. De hand van Edward van Vliet is in de fauteuil en chaise longue herkenbaar. Hij combineert een vleugje nostalgie met een eigentijds comfort, charmante rondingen en elegante details. Zoals de pootjes in Black Chrome die naar boven toe een stukje terugspringen, waardoor de zitting lijkt te zweven. Meer details zijn te zien in de siernaden en het accent van de knoop, midden op het lendenkussen. 

Fauteuils Nihan, ontwerp van Pascal Bosetti voor Pode. 

Nihan is een fauteuil voorzien van inventieve details, zoals de stijlvolle verbinding tussen de rug en het frame, waarbij alle bevestigingsmaterialen onzichtbaar weggewerkt zijn. En het frame zelf, ook dat is niet rechttoe-rechtaan, maar voorzien van bochtjes die aansluiten bij de vloeiende vorm van de zitting en rug. De binnenkant kun je laten bekleden met elk materiaal uit de collectie, van Neron-leer tot de fijnste stoffen. Ook de onderstellen zijn zelf samen te stellen en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het design is een ontwerp van Pascal Bosetti voor Pode. 

De GIO’S 2018 worden gepresenteerd tijdens de opening van de Dutch Design Week. De winnende ontwerpen zijn vervolgens van 20 tot 28 oktober te zien in het Klokgebouw. Na de Dutch Design Week verhuist de tentoonstelling naar het Cube design museum in Kerkrade waar deze twee maanden te bezichtigen is. Cube is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design.