Hotels.nl-oprichter Kees Eldering heeft woonwebwinkel LiL.nl gekocht. De webshop kwam in april jl. onder vuur te liggen na een uitzending van Radar. Het gevolg was dat het bedrijf faillissement moest aanvragen, maar kon niet veel later in afgeslankte vorm een doorstart maken. Nu is bekend geworden dat Eldering de zaak heeft overgenomen.

Een half jaar geleden moest woonwebwinkel Lil.nl faillissement aanvragen, nadat klanten massaal hun bestellingen hadden geannuleerd en verschillende leveranciers het vertrouwen hadden opgezegd. Directe aanleiding was een televisie-uitzending van Radar, dat berichtte over klachten van klanten die soms maanden moesten wachten op hun bestelling. De webwinkel, waarvan oud VPRO-presentator Rob Muntz mede-eigenaar was, raakte daardoor het Thuiswinkel.org-keurmerk kwijt.
Vlak daarna maakte Lil.nl in afgeslankte vorm een doorstart en kwam het na enige maanden te koop te staan op WebshopOvername.nl. Miljonair Kees Eldering heeft de zaak nu gekocht van de Groningse investeringsmaatschappij Diek Invest en ondernemer Sebastian Bakker. Voor hoeveel en wat zijn plannen zijn, is (nog) niet bekend gemaakt.

www.lil.nl