Een nieuwe woonruimte, zo kan Symbioz het beste omschreven worden. Het is een nieuwe visie op de toekomst. Een toekomst waarin alles met elkaar in verbinding staat en de grens tussen auto en woonruimte vervaagt. De Renault Symbioz maakt het concept van een mobiel thuis werkelijkheid.
Het Symbioz-toekomsthuis van Renault is te zien op de Dutch Design Week (DDW), die van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven plaatsvindt.

Thuis verandert de auto in een extra kamer.

Een versmelting van auto en woonruimte, zo ziet Renault de toekomst. Met de Symbioz conceptcar maakt de auto voortaan deel uit van de woonruimte. Dit model is gemaakt als verlengstuk van je huis. Vormen, kleuren, materialen en kenmerken: alles is zo gemaakt dat het onderweg net lijkt alsof je thuis op de bank zit. En blijf je wel thuis? Dan verandert de auto in een extra kamer met het uitnodigende interieur en de digitale functies altijd tot je beschikking. Volgens de Franse autofabrikant is de Symbioz een behaaglijke cocon die alles regelt en je vrij van zorgen brengt waar je zijn moet. “Dankzij de gevarieerde zelfbesturing hoef je in de Symbioz niet zelf meer te rijden. Tenminste, als je daarvoor kiest. In de relaxstand draai je de voorstoelen 180° om en bieden je een totaal nieuwe rijbeleving. Als je het landschap niet voorbij zag schieten door het glazen dak, zou je niet eens weten dat je onderweg was.”

Huisautomatisering
De Symbioz zoekt de grenzen van connectiviteit en huisautomatisering op. Je huis laadt je auto automatisch op en je auto kan de elektriteitsbehoefte van het huis dekken. Door die interconnectiviteit kunnen de auto en het huis elkaar herkennen en op hun wederzijdse behoeften anticiperen. Met de Symbioz groei je in een digitaal ecosysteem zonder ruimtelijke beperkingen. Het is bedoeld om het leven gemakkelijker te maken.

Negendaags evenement
Volgens Renault is het niet meer dan logisch dat de Symbioz op de DDW staat. Het is een grootschalig en internationaal negendaags evenement waarbij design in allerlei facetten centraal staat. “Design en Easy Life innovaties passen in de filosofie van Renault. Dutch Design Week 2018 maakt die waarden concreet. Sinds de oprichting van Renault in 1898 is Easy Life onderdeel van het DNA. Innovaties die het leven van mensen makkelijker maken, zoals elektrisch rijden. Daarom is Renault ook official partner van de DDW.”
Tijdens DDW kunnen bezoekers kennismaken met Symbioz. Een oplossing voor wonen en mobiliteit. Ontworpen als één ecosysteem. Symbioz biedt letterlijk een kijkje in de toekomst van mobiliteit. Thuis en onderweg zijn zo met elkaar verbonden zodat autonoom rijden een echte thuiservaring wordt. Het huis en de conceptcar zijn tijdens de Dutch Design te bezoeken op het Ketelhuisplein.

Meer informatie
www.renault.nl
www.ddw.nl