Floorify is een jong Belgisch bedrijf dat in 2016 als eerste op de markt kwam met rigide klikpvc. De vernieuwende planken en tegels combineren de look en feel van natuurlijk hout of gepolierd beton met een groot installatiegemak en veelgevraagde vloereigenschappen als stil, warm en watervast. Omdat elke vloer mooi én makkelijk hoort te zijn.

Floorify werd opgericht door twee ondernemers met samen meer dan 25 jaar ervaring in vloeren en interieur. Na een grondige analyse van de markt en uitgebreide research & developmentfase, ontwikkelden ze een rigide klikpvc die het beste van laminaat en pvc combineert met de esthetiek van parket of beton en daar nog een vlekbestendige toplaag aan toevoegt. Ze richten zich hiermee onder andere op jonge gezinnen, die hoge eisen stellen bij de keuze van materialen en bij renovaties op zoek gaan naar kwalitatieve en budgetvriendelijke oplossingen.

Geheim
Qua opbouw lijkt het een klassieke klikpvcvloer van 4,5 millimeter dik en een slijtlaag van 0,55 millimeter – klasse 33 voor de kenners. Maar het geheim zit in de unieke geluidsabsorberende en watervaste rigide kern. De klikverbinding van Floorify Rigid Core is naar eigen zeggen dubbel zo sterk als die van een 8 millimeter dikke laminaatvloer en minstens vier keer zo sterk als traditionele klikvinyl. Daarmee rekent Floorify in één klap af met alle vooroordelen van vinyl: Floorify plaatst even makkelijk en snel als een laminaatvloer op om het even welke ondergrond. Ook zonder voorbereiding. De Rigid Core blijft in extreme omstandigheden volledig stabiel én is stootvast. Dat maakt dat de Floorify- vloeren geschikt zijn voor elke ruimte in huis.

XL-planken
Floorify kiest bewust voor XL-planken: langer en breder dan alle standaarden voor een maximale beleving van de oppervlakte. De schijnbaar eindeloze visuele lijnen doen kamers groter lijken. De subtiele groeven versterken het authentieke en warme effect van houten planken.
Niet enkel op vlak van design en productsamenstelling is Floorify uniek. De Belgische makers zorgen ook voor een volledig assortiment van vloertoebehoren. Zo zijn er de akoestische Floorify Comfort-ondervloer, bijpassende watervaste plinten en aangepaste profielen.
“Vooral op onze profielen zijn we fier: subtiele, strakke en elegante eind- en overgangsprofielen in dezelfde afwerking als de vloer. Tot heden is Floorify de enige die dit aanbiedt. Het toont vooral onze aandacht voor details. Als vernieuwend vloerenmerk bieden we een totaaloplossing om elk interieur tot in de puntjes af te werken.”- Pieter Buyck, medeoprichter Floorify

De Floorify-vloeren zijn intussen in 150 verkooppunten beschikbaar in de gehele Benelux. Er zijn 18 houtvarianten (van Scandinavisch tot rustiek), drie types grote betontegels en twee types terrazzotegels.

Meer informatie:
Floorify NV
Noordstraat 140
B-8800 Roeselare
hello@floorify.com
www.floorify.com