Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Hiermee leg je twee keer zoveel vloeren'

Unilin komt met een heuse primeur

Unilin komt met een primeur: de Readyfit. Dit is een klick-laminaatvloer op maat. Het komt als bouwpakket met genummerde planken die niet meer verzaagd hoeven te worden. Handig voor de doe-het-zelver, maar zeker ook voor de professionele vloerenlegger. 

Een technicus komt langs met een 3D-scanner om de betreffende ruimte eerst op te meten. "Voor rechte wanden is dit makkelijker. We scannen dan twee punten. Voor gebogen wanden moeten we iets meer punten scannen. Bij een open haard proberen we ook de vorm van het object mee te volgen. Op die manier wordt de haard in de vloer uitgesneden", legt Klaus Lozie, projectmanager Readyfit, uit.

De hele vloer wordt vervolgens door Unilin op maat gezaagd en enkele dagen later als bouwpakket afgeleverd. Klaus: "De klant krijgt een overzicht op papier van de genummerde planken, zodat hij weet hoe de vloer gelegd moet worden."
Lozie presenteerde zijn idee tijdens een ondernemerschapswedstrijd voor het personeel van Unilin. Zijn baas zag er meteen handel in, met name voor de doe-het-zelver. 

Een Quick-step vloer van Unilin.

"Hij kan de vloer eenvoudig leggen; zonder stof, zonder gereedschap en zonder lawaai te maken. Zoals legoblokjes klik je de vloer in elkaar. Het heeft ook voordelen voor de professionele installateur. Hij kan zijn productiviteit verhogen, wat betekent dat hij twee keer zoveel vloeren kan installeren per dag", aldus Paul de Cock, CEO Unilin. De service kost enkele euro's extra per vierkante meter. 

Unilin is de producent van Quick-Step en Pergo laminaatvloeren, samengesteld parket, vinylvloeren, MDF, HDF en spaanplaten en gemelamineerde platen. 

Meer informatie:
UNILIN
Email: info@unilin.com 
www.unilin.com 

Publicatiedatum: