Woonmaand oktober begon in stijl met de kick off voor het Dutch Desgin Weekend Event bij Co van der Horst in Amstelveen. Tijdens het event, dat donderdag 4 oktober begon en tot en met 7 oktober duurt - speelt de Dutch Design afdeling van het Nederlandse meubelmerk Leolux een prominente rol. Onder andere door de officiële Nederlandse introductie van Pode by Leolux. Eerst was er op donderdagmiddag 4 oktober een lezing van Edward van Vliet. 

Van Vliet is een storyteller die bij voorkeur complete sfeerwerelden creëert. Hij formuleerde een aantal inspirerende belevingswerelden met uitgebalanceerde kleuren, vormen en materialen. Elk van deze hebben een eigen verhaal. 

Artdirectors Roderick en Claire Vos vertelden over hun speciale rol bij het samenstellen van een collectie als Pode by Leolux. Zij geven deze collectie een geheel eigen identiteit, in kleur, stijl en ontwerp. Vos vindt de samenwerking nog steeds wonderbaarlijk. 'De samenwerking tussen een fabrikant en een ontwerper betekent normaal gesproken dat de ontwerper een ontwerp levert en dat de fabrikant daarmee naar eigen inzicht aan de slag gaat. Dat is nu wel anders. We zijn een compleet merk aan het opbouwen en dat was jarenlang een stoute droom van ons.' 

Roderick en Claire Vos

Claire: 'En dan is het heel prettig dat je al 32 jaar samenwerkt. Gelukkig zijn we heel complementair, dat zie je wel vaker bij designduo's. Het is voor het eerst dat al onze disciplines zo naadloos in elkaar overlopen. 

De opening eindigde met een mooi gebaar. Sebastiaan Sanders (CEO en Leolux) overhandigde stichting Papageno een Leolux Papageno-fauteuil. Deze is bestemd voor het Larense opvanghuis van de stichting, die opvang en ondersteuning biedt aan jongeren met autisme. 

Overhandiging van fauteuil aan Stichting Papageno

De oorsprong van het familiebedrijf is textiel. Al in 1905 wist Co van der Horst een kwalitatieve collectie stoffen samen te stellen. Vandaag de dag is er een ruime collectie aanwezig en een uitgebreid gordijn- en meubelstoffen collectie. Zo ook zonwering, behang, tapijt, karpetten en verf. 

Meer informatie:
Co van der Horst 
www.covanderhorst.nl