De Japanse productontwerper Naoto Fukasawa heeft een nieuwe meubelserie ontworpen voor B & B Italia. Deze Harbor-collectie is een herdefinitie van Papilio, een zitcollectie met elegante, gevleugelde rugleuningen voor hetzelfde merk. 

Harbor is als een vlinder in een cocon; zachte, bootachtige contouren die het lichaam omhullen en vasthouden. De fauteuil is uitgerust met een draaivoet. 

De ontwerper haalde zijn inspiratie voor het bedenken van deze stoel uit het proces wat gebruikt wordt bij het bewerken van marmer. Het polyurethaanschuim, waar de stoel van is gemaakt, kan op dezelfde manier worden gevormd als een blok hout of steen die door een beeldhouwer wordt bewerkt. De objecten voegen iets toe aan de ruimte waar ze staan, zelfs als ze niet worden gebruikt. 

Het design laat vloeiende bewegingen zien. Voor Naoto was het belangrijk dat het ontwerp ook een ergonomische functie heeft. Ook comfort is een belangrijke kwestie tijdens het ontwerpen. De vorm en de zachtheid van het product geven een veilig en ontspannen gevoel.

Meer informatie:
B & B Italia
www.bebitalia.com