Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Als een vlinder in een cocon

Japanse ontwerper voegt fauteuil toe aan collectie B & B Italia

De Japanse productontwerper Naoto Fukasawa heeft een nieuwe meubelserie ontworpen voor B & B Italia. Deze Harbor-collectie is een herdefinitie van Papilio, een zitcollectie met elegante, gevleugelde rugleuningen voor hetzelfde merk. 

Harbor is als een vlinder in een cocon; zachte, bootachtige contouren die het lichaam omhullen en vasthouden. De fauteuil is uitgerust met een draaivoet. 

De ontwerper haalde zijn inspiratie voor het bedenken van deze stoel uit het proces wat gebruikt wordt bij het bewerken van marmer. Het polyurethaanschuim, waar de stoel van is gemaakt, kan op dezelfde manier worden gevormd als een blok hout of steen die door een beeldhouwer wordt bewerkt. De objecten voegen iets toe aan de ruimte waar ze staan, zelfs als ze niet worden gebruikt. 

Het design laat vloeiende bewegingen zien. Voor Naoto was het belangrijk dat het ontwerp ook een ergonomische functie heeft. Ook comfort is een belangrijke kwestie tijdens het ontwerpen. De vorm en de zachtheid van het product geven een veilig en ontspannen gevoel.

Meer informatie:
B & B Italia
www.bebitalia.com 

Publicatiedatum: