Na 20 jaar in Nederland een galerie in haar huis te hebben gehad en in vrijwel elke stad en dorpje in Nederland een tevreden klant te hebben, heeft Karien de Steenhuijsen Piters de stap genomen om een seizoen haar galerie in Saint-Tropez te openen. “In het hartje oude stad heb ik sinds april mijn galerie en het werd van de week zelfs de snoepjeswinkel voor volwassenen genoemd. Heel leuk!”, zo laat ze weten.

“Een hele ervaring om alleen tussen Fransen te zijn en voor het eerst een winkel te hebben. Het is een slecht seizoen voor iedereen in Zuid-Frankrijk, voor hotels, restaurants en alle winkels. Dus ik heb niet het beste jaar uitgekozen, maar wel de beste ervaring. Ik haal er veel positieve dingen uit. Het is heel zwaar geweest, zeven dagen per week van 10 uur ’s morgens tot 11 uur ’s avonds open. Dat is geen sinecure; geen hordes toeristen, de rijken komen niet meer in Saint-Tropez en veel regen gezien bij de start van het seizoen. Maar ik ben blij dat ik dit heb gedaan, want ik ben erachter dat ik heel blij ben dat ik Nederlandse ben! Gezien dat wij zoveel meer kwaliteiten en goede eigenschappen hebben dan de Fransen. Ondernemender natuurlijk, we spreken onze talen, maar ook socialer, empatischer, behulpzamer etc. Dit maakt dat deze ervaring van onschatbare waarde is!
In november ga ik weer graag terug naar Nederland om daar weer nieuwe tevreden klanten te krijgen. Ditmaal vanuit Rotterdam, voorheen Loosdrecht”, besluit Karien de Steenhuijsen Piters.

Op afspraak is de collectie te bekijken. Thema’s zijn: Impressionisme, met op het hoogste niveau nageschilderde meesterwerken van Renoir, Monet, van Gogh, Boudin etc. Realisme met minutieus geschilderde stillevens voor bijvoorbeeld in een keuken. Watersport is een thema met schepen en regatta’s. En bloemen, bestaande uit klassiek nageschilderde 17e eeuwse bloemstillevens. Maar ook eigen werken van zeer goede kunstenaars en oude gobelins nageschilderd die zeer decoratief zijn.

Meer informatie:
Art Impressions
Karien de Steenhuysen Piters
Tel: 06-53483232
E-mail: info@art-impressions.nl

www.art-impressions.nl