Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelreus stapt in de wereld van zelfrijdende voertuigen

Ikea is grensverleggende bezig, zo blijkt. De Zweedse meubelreus is in de wereld van de zelfrijdende voertuigen gestapt. Daarmee treedt het in de voetsporen van techbedrijven als Apple, Google en Uber.

Ikea heeft via de eigen R&D-tak Space10 zeven rijdende concepten gepresenteerd die we in de toekomst onderweg kunnen zien. Met namen als Office, Café, Healthcare, Farm, Play, Hotel en Shop zijn de autonome voertuigen ontwikkeld met het idee het werk al te laten beginnen tijdens het woon-werkverkeer. Want waarom zou je je tijd verdoen met het alleen maar rijden van A naar B?

De Office bijvoorbeeld moet gaan fungeren als flexibele werkruimte. In dichtgeslibde steden brengt een gemiddelde persoon die naar het werk rijdt 75 minuten door in het woon-werkverkeer. Ongeveer 30 van die minuten gaan verloren aan stilstaan. Dit betekent dat een bestuurder in 32 jaar tijd liefst twee jaar heeft vastgezeten in het verkeer.

Het Café-concept zorgt voor koffie onderweg; even bijpraten met vrienden. Studies tonen namelijk aan dat de kwaliteit van relaties van mensen rechtstreeks van invloed is op hoe gelukkig we zijn. Maar in hectische, stedelijke omgevingen hebben mensen vaak weinig tijd om even gezellig met elkaar (bij) te praten. Het café op wielen kan dan een uitkomst bieden.

Of deze voertuigen ook daadwerkelijk in productie gaan, valt te bezien. Volgens ingewijden moeten deze studies vooral gezien worden als een vingeroefening, want er is (nog) geen plan om ze ook daadwerkelijk in productie te nemen.

Bron:
www.space10.io