Dagblad Trouw schreef ooit dat een AGA de Rolls-Royce onder de fornuizen is. Als je eenmaal bent gevallen voor de charmes van de AGA (anderhalve meter breed en zo'n driehonderd kilo zwaar), dan heb je een trouwe makker, want met een AGA kook je niet, met een AGA leef je samen. Er is zelfs een heuse fanclub in Nederland met meer dan 1000 leden.

Licht grijs met een vleugje blauw. Deze tint werkt goed met natuurlijk hout of beschilderde kasten.

Sinds dit jaar is de AGA in vijf nieuwe kleuren verkrijgbaar. Deze zijn volgens de fabrikant net zo stijlvol en eigentijds als alle AGA’s. We zetten de nieuwe kleuren op een rij:
1. Blush – de nieuwe kleur Blush kan het beste omschreven worden als zacht roze met een crèmekleurige ondertoon wat mooi samenvalt met andere neutrale kleuren.
2. Dove – licht grijs met een vleugje blauw. Deze luxe nieuwe tint zal goed werken met natuurlijk hout of beschilderde kasten, evenals hoogglans keukeneenheden en glanzend marmer.
3. Linen - crème was de eerste en decennialang de populairste AGA-kleur. Linnen is hier een nieuwe variant op en met een koelere, minder gele toon zal deze kleur net zo populair worden als zijn voorganger.


4: Slate - rijk, weelderig en met echte diepte gevoel van tijdloze moderniteit, zal de kleur Slate waarschijnlijk nog jarenlang een belangrijke AGA-kleur worden.
5: Salcombe Blue – deze kleur is gebaseerd op de prachtige zeeën rond het idyllische pittoreske Salcombe. Dit havenstadje behoort onder de Britten tot de favoriete vakantiebestemmingen.
De nieuwe AGA-kleurenrange zijn beschikbaar op de AGA City 60 en de AGA Control en Dual Control.

Geschiedenis
Achter een AGA gaat een prijswinnende innovatie schuil, evenals een trots erfgoed dat teruggaat tot 1922. In dat jaar ontwikkelde de Zweedse wetenschapper Gustaf Dalen het eerste gietijzeren AGA fornuis dat qua gebruiksgemak alle voorheen uitgevonden fornuizen ver achter zich liet. Inmiddels spelen de fornuizen van AGA al ruim zeventig jaar een centrale rol in zowel traditionele als hedendaagse keukens. Het iconische merk AGA is tijdloos goed en past in ieder (keuken)interieur.

Meer informatie:
AGA verkoop & importeur Nederland
DeNardi BV
Bijdorp Oost 16
2992 LA Barendrecht
Telefoon: 0180 64 70 00
www.agaliving.nl
E-mailadres: info@denardi.nl