Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carl Hansen & Son voegt Huntington Table toe aan Deense meubelklassiekers

Børge Mogensen ontwierp voor een tentoonstelling in 1950 de Huntington-tafel. Nu, bijna 70 jaar later, is de tafel de eerste van een aantal belangrijke modellen van de grote Deense ontwerper die deel zal gaan uitmaken van Carl Hansen & Son's uitgebreide collectie Deense meubelklassiekers.

Deze tafel is oorspronkelijk ontworpen voor een meubelbeurs in Kopenhagen met als thema jachthuis.

Børge Mogensen staat bekend als een van de grootste en meest invloedrijke meubelontwerpers uit de periode die bekend staat als de gouden eeuw van het Deense ontwerp. Als student van Klint, een van de belangrijkste vaandeldragers van het Deense functionalisme, koos Mogensen voor een functionalistische stijl. Een van de vele voorbeelden van Mogensen praktische benadering van design is de Huntington Table. Deze tafel was oorspronkelijk ontworpen voor de meubelbeurs van Kopenhagen: Cabinetmakers 'Guild - met als thema jachthuis.

Hunting Table is de eerste van een aantal modellen van Børge Mogensen dat onderdeel wordt van de Carl Hansen & Son collectie. "Mogensen sterke liefde voor hout als materiaal en zijn oog voor vakmanschap en details zijn in lijn met onze ontwerpfilosofie", aldus Knud Erik Hansen, CEO van Carl Hansen & Son.

Meer informatie:
Carl Hansen & Son
Tel: +45 66 12 14 04
E-mail: info@carlhansen.com
www.carlhansen.com

Publicatiedatum: