Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rustende dieren inspireren

Studio Front heeft voor Vitra de nieuwe collectie Rustende Dieren ontworpen. De Zweden raakten geïnspireerd door een reeks verhalen over met mensen met (bijzondere) objecten in huis. 



De designers ontdekten dat veel interessante verhalen verbonden zijn met figuratieve objecten. Dat was reden om zich hierin verder te verdiepen. En wat blijkt: uit allerlei studies kwam naar voren dat mensen die naar huisdieren of knuffels kijken zich gemiddeld genomen een stuk beter voelen dan anderen. Het schijnt dat er bepaalde stoffen vrijkomen die voor een rustgevend gevoel zorgen. Zelfs depressieve mensen hebben er baat bij, zo ontdekten de ontwerpers.

En dus is er een verzameling rustende dieren gecreëerd. Rustige, slapende beestjes in alle soorten en maten die her en der in een woning gezet kunnen worden. Op die manier wordt een ​​gevoel van rust geschapen. 

Bron:
Publicatiedatum: