De Strap stoel begon bij ontwerper Nicholas Baker als een schetsidee, dat hij op instagram poste. Deze schets kreeg echter veel aandacht bij zijn volgers en toen begonnen mensen te discussiĆ«ren over de levensvatbaarheid van dit object. Het idee is eenvoudig; neem een dikke ratelriem en gebruik deze om vier poten vast te maken aan een blok hout. Het mooie is dat elk materiaal voor de poten kan worden gebruikt, terwijl de uiteindelijke look en het ontwerp van de stoel aan de gebruiker worden overgelaten. 

 
 
De ontwerper kon maar op een manier erachter komen of zijn ideeƫn en schetsen ook daadwerkelijk werkten; door de stoel zelf te maken! En dat deed hij.
 
 
Hij gebruikte bij zijn ontwerp dennenbomen, die vaak na Kerst als kerstboom weggegooid werden. Hij heeft ook drie riemen toegevoegd aan de achterkant voor ondersteuning. De riemen aan de achterkant spreiden de poten uit. Hij wil het ontwerp meer en meer gaan testen. 
 
Nicholas Baker is een ontwerper en maker die in New York woont en werkt. Hij gelooft dat producten meer dan functionele vormen moeten zijn in het dagelijkse leven.
 
Meer informatie:
Nicholas Baker
www.nicholas-baker.com