Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carnavalsstoel identificeert feestelijke stemming

Ontwerpers Guido Lanari en Jesica Vicente waren geïnspireerd door het traditionele Latijns-Amerikaanse carnaval toen ze de Carnavalsstoel ontwierpen. Ze proberen hiermee de essentie van de mensen te weerspiegelen. De warme en feestelijke stemming die de carnavalvierders identificeert. 

De ontwerpers wilden de kenmerken van het feestelijke carnaval vertalen in ontwerpmiddelen- en gereedschappen en zo werd de carnavalsstoel geboren.
 
 
De stoel weerspiegelt de ludieke kenmerken van de feestelijke Latijns-Amerikanen en geeft deze een visuele beweging die wordt gegenereerd door het draaien van het oppervlak dat de structuur bepaald. Ook heeft het ontwerp een bewegende functie. 
De stoel is van hout gemaakt, dat de natuur nabootst en de kleuren geven de sensorische expressie weer.
 
De gebruiker kan zelf de houtsoort kiezen voor de stoel, zo ook de kleur van zowel het frame als voor de koorden. Deze aanpassingen verwijzen naar het maken van eigen kostuums voor de carnavalsfeesten. 
 
Meer informatie:
Glid Studio
Publicatiedatum: