Slapen in een hightech iglo. Voor velen een droom. Een afgelegen Glamping op Antarctica beschikt sinds kort over een reeks iglo-achtige huisjes van glasvezel met luxe inrichting. Zes zijn er bestemd om te slapen, elk gemaakt voor twee gasten. Ook zijn er extra pods die een keuken, een eetkamer, een lounge en een bibliotheek bezitten. De slaappods zijn voorzien van bedden met bamboe hoofdeinden, witte stoelen in Eero Saarinen-stijl en houten vloeren. Gratis parka's hangen aan vrijstaande kapstokken. De bed-hoofdeindes fungeren als scheidingswand die de slaapkamer van de en-suite badkamer scheidt, waar gasten een composttoilet en luxe toiletartikelen van het merk Lost Explorer vinden, opgezet door Britse avonturier en ecoloog David de Rothschild. 


De scheidingswand is bekleed met leereffectbehang. In de loungepod staan fluwelen banken en zachte rode fauteuils. Een glazen deur en twee kleine ramen brengen natuurlijk licht in de ruimte. In de eetkamer staat een ronde eikenhouten tafel, waar gasten kunnen samenkomen om maaltijden te eten die zijn bereid door een professionele kok. 

Bezoekers kunnen er klimmen, skiën, vliegen naar de zuidpool, een pinguïnkolonie bezoeken en wandelen door ijstunnels. Glamping wordt steeds populairder: genieten van het buiten zijn, zonder basisvoorzieningen als een badkamer of keuken te hoeven missen en daar past dit concept natuurlijk perfect bij. Het kamp ligt op 71 graden breedtegraad, waar het in de zomer -5 graden Celsius kan worden, wat voor de meeste gasten een redelijke temperatuur is," aldus de eigenaars. Een verblijf van acht of 11 dagen kost ongeveer € 62.000,- inclusief retourvlucht vanuit Kaapstad. Gasten die er al eens verbleven zijn onder andere prins Harry en de Saoedische koninklijke familie.