Visser & Meijwaard uit Arnhem hebben zich laten inspireren door hun Nederlandse roots toen ze matzwarte flessen voor het Duitse designmerk Pulpo bedachten. 

De vorm is afgeleid van Nederlandse 18-eeuwse kasten. De urnachtige flessen hebben een matzwarte buitenkant, schroefdeksels en zijn versierd met gewaagde geometrische vormen die lijken op patronen die in hout zijn gesneden.

Foto: Pulpo Products

De FG-flessen - een afkorting van Freaking Good- maken deel uit van de New Romantic Black-collectie van het Duitse merk, met daarin een tafel van gegoten glas van de Duitse ontwerper Sebastian Herkner en geschilderde glazen planken van de in Londen gevestigde studio Silo. Voor de lancering van de collectie bracht Pulpo ook een eigen designboek uit met de titel Black. Het boek bevat werk van verschillende ontwerpers die het merk heeft uitgenodigd om een helemaal zwart product te ontwerpen. Er staan ontwerpen in van o.a. Meike Harde, Ferréol Babin, Studio BrichetZiegler, A + A Cooren, Studio Verder, Davide Monopoli, Kai Linke en Daphné Le Cléach.

Visser & Meijwaard - opgericht in 2013 door Steven Visser en Vera Meijwaardhas – zijn bekend van hun serie kleurrijke zip-up doodkisten in een poging de dood iets op te fleuren.

Meer informatie:
Visser & Meijwaard
Tel: +31 (0)6 19 68 76 42
Email: info@vissermeijwaard.nl
www.vissermeijwaard.nl