Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biodomes als stimulans voor ecotoerisme

Het Biodomes Wildlife Conservation Center (Biodomes Centrum Voor Behoud Van De Natuur) heeft als doel het stimuleren van ecotoerisme en het behoud van de bergachtige streken in de Verenigde Arabische Emiraten, die als thuisbasis dienen voor bepaalde zeldzame wilde diersoorten. 

Om die redenen zullen er biodomes in het Hajargebergte gebouwd worden, de oostelijke regio van de VAE. Deze dienen niet alleen als centrum voor behoud van de natuur, maar je kan er ook overnachten.




Baharash Architecture kreeg de opdracht drie zelfvoorzienende biodomes te ontwerpen. Ze moesten eenvoudig ter plekke te monteren zijn en bezoekers een unieke ervaring buiten, in de natuur kunnen bieden. Ze zijn gemaakt van geprefabriceerde onderdelen, en zijn 100% zelfvoorzienend wat betreft energievoorziening, kunnen afvalwater recyclen voor irrigatie en er is onsite afvalbeheer. Bezoekers komen terecht in een serene omgeving die herstellend en ontspannend is met een temperatuur die altijd aangenaam is. Uiteraard is er een tuin waar de producten die in het restaurant geserveerd worden op biologische wijze verbouwd worden.


Het project is gericht op het promoten van ecotoerisme. Ecotoerisme vergroot de werkgelegenheid en levert langetermijn inkomsten voor de lokale bevolking op. Het kan ook bijdragen aan het behoud van het natuurlijk erfgoed, de biodiversiteit en lokale ecosystemen. Aangezien de reisbranche naar verwachting sneller zal blijven groeien dan de wereldeconomie en de meeste andere grote industrieën, is deze verschuiving in de richting van duurzaam toerisme voor de VAE een noodzaak geworden.


Meer informatie:

Baharash Architecture

www.baharash.com

Publicatiedatum: